Nogomet 12.10.2018. 10:44. Zadnja izmjena: 12.10.2018. 10:47.

Nogomet

Subota, 13. listopada: Cjelodnevno nogometno druženje u Parku Mladosti u Prelogu

Pun će Park Mladosti u Prelogu biti ovoga vikenda. Od 9 sati ujutro odigrati će se sedam utakmica u različitim kategorijama.

Nogometni klub Mladost Komet ima u svojim redovima registrirano preko 150 nogometaša u raznim dobnim kategorijama.

Trenutno unutar kluba djeluju sljedeće kategorije igrača: U6 – dječaci do 6 godina, natječu se turnirski sa ekipama svojeg uzrasta (trener Damir Pigac), U7 i U8 – natječu se u Ligi početnika Međimurskog nogometnog saveza (trener Damir Pigac), ekipe U10 (trener Denis Golubić), U12 (trener Ivan Zrna) i U14 (trener Davor Balent) natječu se u regionalnoj ligi, 2 NL Zapad Hrvatskog nogometnog saveza, dok se igrači ekipe U17 (trener Davor Špoljar) natječu u Kvalitetnoj ligi Škola nogometa Međimurskog nogometnog saveza. Park Mladost svakog je poslijepodneva ispunjen malim i velikim nogometašima. Iako je Grad Prelog prije nekoliko godina uložio znatna sredstva u igrališta, za obnovom vape i klupske svlačionice. Neki klubovi iz okolice, koji u svojim redovima nemaju ni jednu generaciju mladih nogometaša, imaju nemjerljivo bolje uvjete za rad i trening. Niz je godina o nogometašima u Prelogu kružila priča da stranci igraju u Prelogu, a domaći nemaju prilike za pokazati što znaju. Danas je situacija potpuno drukčija. Kompletna seniorska ekipa Mladosti Komet, koja se natječe u 4. Nogometnoj ligi Čakovec Varaždin, potječe iz domaćeg, priločkog bazena. 

  • U subotu je Mladost Komet domaćin 7. kola Lige početnika Skupine A Međimurskog nogometnog saveza. U Parku Mladosti od 9 sati igraju Sloga (Č) i Pušćine/Strahoninec, u 10 sati Nogometaš 13 i Mala Subotica, od 11 sati igrat će Graničar/Vidovčan i Mladost Komet, a u 12 sati Donji Kraljevec/Goričan protiv Zelenka. Inače u ovoj ligi vodi Sloga iz Čakovca sa maksimalnih 18 bodova, a Mladost Komet ima 15 bodova na drugom mjestu. Ekipa U10 Mladosti Komet ugošćuje, u 8. kolu 2 NL Zapad Središte Sjever, Hrvatskog nogometnog saveza, Lepoglavu, od 10 sati. Utakmica će se igrati na umjetnoj travi Sportsko rekreacijskog centra DG Sport. U isto vijeme, ali u Parku Mladosti, ekipa U12 ugošćuje istog protivnika, Lepoglavu, također u 8. kolu 2 NL Zapad Središte Sjever, Hrvatskog nogometnog saveza. U Ligi predpočetnika Međimurskog nogometnog saveza, Mladost Komet, u nedjelju u 11 sati, u Čakovcu igra protiv Sloge, dok ekipa U17 gostuje u Hlapičini kod Svetog Martina. Ovaj se derbi ponajboljih juniorskih momčadi Međimurja igra u subotu u 17 sati.
  • Za kraj nogometne subote, seniori Mladosti Komet, u devetom kolu 4. Nogometne lige Čakovec Varaždin, u subotu u 15 sati, ugošćuju starog rivala Podravinu iz Ludbrega.

Mladost Komet u osam kola ima 5 pobjeda i tri poraza, a gostovanjima u Nedelišću, Svetom Martinu na Muri i Sračincu kod Varteka. Jedini je kiks zapravo poraz u osmini finala Kupa Međimurskog nogometnog saveza, kod međimurskog prvoligaša Poleta iz Pribislavca. No, slijede dvije domaće utakmice, protiv Podravine i Omladinca. Neće biti lako, ali trupe Gregora Bunca, uz maksimalan angažman svakog igrača mogu do pobjede. 

Izvor: žs