Nogomet 05.01.2018. 12:33. Zadnja izmjena: 05.01.2018. 12:35.

Nogomet

S.Žganec, trener Poleta (Sveti Martin na Muri): Neefikasnost nas je stajala titule jeseni

Nogometaši Poleta, aktualni prvaci 4. HNL Čakovec-Varaždin, jesenski dio prvenstva završili su na 2. mjestu s bodom zaostatka za vodećim Nedelišćem. Tijekom 15 odigranih utakmica ostvarili su devet pobjeda, pet neriješenih rezultata, dok su tek jednom izgubili. Trener Stevica Žganec takav uspjeh komentira sljedećim riječima: 

- S obzirom na  okolnosti koje su nas pratile, plasman je takav kakav je. Sigurno je mogao biti bolji. U prvenstvo smo ušli u bitno izmijenjenom sastavu bez Bobičanca, Čurina, Šoštarića, Sakača dok sam i ja prestao igrati. Doveli smo Mlinarića, Medveda a priključili tri nadarena juniora. Početak je rezultatski više nego dobar te smo kroz osam kola ostvarili šest pobjeda i dva neriješena rezultata. U Pušćinama smo poraženi zbog loše igre, teškog terena da bi do kraja kroz šest utakmica tri puta pobijedili i tri puta remizirali. Kroz tri neriješena rezultata očigledno nam je najveći problem bio neefikasnost koja je kulminirala u pretposljednjem kolu jeseni protiv Sloge gdje smo promašili veliki broj prilika da bi u dubokoj sudačkoj nadoknadi primili pogodak koji nas je na kraju stajao gubitka jesenskog naslova. Ozlijedio nam se i motor ekipe te ponajbolji igrač Barat. Najveće razočaranje bilo je ispadanje iz Međimurskog Kupa od Slobode iz Slakovca koju smo nekoliko dana ranije visoko pobijedili da bi u toj utakmici potpuno zakazali. Afirmirali smo dva mlada igrača, Karla Karlovčeca i Petra Tomašića koji su svojim igrama potvrdili da se na njih može ozbiljno računati.

  • Kako ocjenjujete ligu?

- Liga je izuzetno kvalitetna, izjednačena, odigravaju se zanimljive i uzbudljive utakmice pred dosta velikim brojem gledatelja. Posebno me veseli što klubovi koji su ušli u nju Dinamo te Bednja su se posložili te su s rezultatima ugodno iznenadili sve poklonike nogometa.

  • Proljeće?

- S pripremama počinjemo 15. siječnja, u ekipu nam se vraća Čurin i uz odlične pripreme siguran sam da ćemo na proljeće voditi glavnu riječ za naslov prvaka. Posebno bih spomenuo upravu kluba s našim predsjednikom Miroslavom Novinščakom koji nam osiguravaju takve uvjete koji si samo poželjeti možemo te vjerne navijače koji nas na svim utakmicama bodre. Vjerujem da ćemo im se odužiti na najbolji mogući način odličnim igrama u nastavku prvenstva  te obranom naslova.