Nogomet 02.11.2016. 08:45. Zadnja izmjena: 02.11.2016. 08:51.

III. HNL - istok

Teško gostovanje NK-a Međimurje u Slavonskom Brodu završilo pobjedom Čakovčana

MARSONIA – MEĐIMURJE 0:1 (0:0)

SLAVONSKI BROD – Gradski stadion. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Strijelac: 0:1 Marcijuš (50).

MEĐIMURJE: Šafarić, Branilović, Kristić, Hranilović, Šimunić, Golik, Šimek, Mesarić, Marcijuš,Ivanović, Erić (90. Pajić). Trener: Mario Kovačević.

Važna i zaslužena pobjeda Čakovčana, a kad se zna da je postignuta na teškom gostovanju u Slavonskom Brodu s kvalitetnim protivnikom, još je važnija. Motivirani sastav trenera Kovačevića bio je dominantan tijekom cijelog susreta, posebno u drugom poluvremenu kad je i riješeno pitanje pobjednika.

U prvih 45 minuta mogli su Čakovčani također rezultatski biti u prednosti, dvije prilike nije iskoristio Erić, a jednu Ivanović. U tom su dijelu susreta i domaći dva puta bili u prilici postići pogodak, oba je puta vratar Šafarić spriječio najgore, a jednom su domaći pogodili i gredu. U drugom dijelu susreta Čakovčani su zaigrali još bolje, a nakon što je u 47. minuti Ivanović propustio realizirati još jednu priliku, u 50. minuti konačno pogodak koji je odlučio o pobjedniku susreta.

Dobru akciju Erića i Ivanovića završio je mladi Jan Marcijuš pogotkom. Iza toga i dalje inicijativa čakovečkih igrača i još jedna neiskorištena prilika Erića u samom finišu susreta. Domaći u tom dijelu susreta bez prilika za bolji rezultata, nije im pomoglo ni očito navijanje osječkog suca Andreja Burila, suca 1. lige.

Bio je nemilosrdan prema Čakovčanima, posebno u dijeljenju kartona pa u subotnjem derbi susretu u Čakovcu sa Slavonijom (SRC Mladost, 14 sati) zbog 3 žuta kartona neće igrati standardni prvotimci Hranilović i Ivanović.