Nogomet 05.04.2017. 08:43. Zadnja izmjena: 05.04.2017. 08:45.

Nogomet

Treća nogometna liga - istok: Međimurje poraženo u Varaždinu

VARAŽDIN – MEĐIMURJE 1:0 (0:0)

VARAŽDIN – Stadion Slobode. Gledatelja: 1500. Sudac: Ivan Župan (Bjelovar). Strijelac. 1:0 Šimek (59).

MEĐIMURJE: Šafarić, Pajić, Branilović, Hranilović, Šimunić (78.Deglin),Sabol (89. M. Težak), Slunjski, K. Težak, Oštrek, Munivrana, Erić. Trener: Mario Kovačević.

Susjedski derbi susret prvog i drugog s prvenstvene tablice odigran pred velikim brojem gledatelja zadovoljio je sve prisutne - i po kvaliteti igre i po vrlo dobrom suđenju. Jedino što se nije uklapalo u ovako dobar ambijent bio je vrlo loš teren. Čakovčani koji su igrali bez nekoliko standardnih prvotimaca (Režić i Mesarić kažnjeni, Kristić ozlijeđen), s ozlijeđenim Hranilovićem i tijekom susreta Šimunićem, iako su ušli po malo bojažljivo u susret mogli su rezultatski na kraju bolje proći. Prvi dio susreta završen je bez pogodaka iako su obje momčadi imale prilika postići pogotke, a domaći su u tom dijelu imali i više terenske inicijative. 

Kod Čakovčana u tom dijelu susreta priliku nije iskoristio Munivrana, kod Varaždina Dežđek dvije, a istakao se je ne samo u tom dijelu već tijekom cijelog susreta dobrim obranama vratar Šafarić. Početkom drugog poluvremena domaći su postigli pogodak koji je odlučio o pobjedniku. Šimek je iskoristio jednu od rijetkih neopreznosti obrane Čakovčana i na dodavanje Drožđeka poentirao. Do kraja susreta izjednačeno, bilo je prilika za pogodak s obje strane, najveću onu 100% nije iskoristio Erić u 79.minuti, koji je prije toga koji je u 69.minuti pogodio i stativu, a dvije minute pred kraj dobru akciju u završnici nije iskoristio K. Težak pa su se pobjedi opravdano iza toga veselili domaći.