Nogomet 23.02.2016. 10:53. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Skupština Trenerske organizacije MNS-a

Treneri žele pomoći i steći prepoznatljivost u međimurskom nogometu

U ponedjeljak, 22.veljače, je u kavani Lovac u Prelogu održana redovna izvještajna godišnja skupština Trenerske organizacije Međimurskog nogometnog saveza kojoj je prisustvovalo 49 od 118 članova.

O minulom jednogodišnjem radu govorio je njihov predsjednik Robert Čižmešija koji je stenografski pobrojao njihove aktivnosti, da bi na kraju rekao kako je radom ove strukovne organizacije zadovoljan jer su ostvarili veći dio od zacrtanog. "Podrška smo matičnome savezu, a osobno kao član Izvršnog odbora MNS trudim se i zalažem da u tom savezu dobijemo svoje mjesto. Ide to sporim koracima, ali ipak se kreće", naglasio je Čižmešija. Rečeno je kako će trebati još mnogo raditi da se sva problematika posloži na pravo mjesto, misleći prije svega na njihove ugovore s klubovima što je obveza prema zakonodavcu, gdje klubovi pružaju dosta otpora. Rečeno je kako presporo ide licenciranje trenera. Ono će već od sutra biti obvezno za trenere u Međužupanijskoj ligi Čakovec/Varaždin, a poduzet će sve kako bi još ove godine licence dobili i treneri 1. županijske lige.

Predsjedatelji skupštine

Treneri se stalno stručno usavršavaju pa su tijekom minule godine imali 2 velika edukativna skupa i 5 tzv. „brifinga“, a što je nužnost žele li biti u žiži događanja.

Izraženo je zadovoljstvo pozitivnim financijskim poslovanjem gdje im je jedni izvor prihoda članarina koji su novac potrošili na suradničke susrete s trenerima iz Lendave i Varaždina, kupili su specijalni printer za izradu iskaznica za trenere i sportsku opremu.

Kako dalje? "Držim da dobro radimo pa mi je želja nastavak kontinuiteta. U svibnju će proći 4 godine od kada smo se oformili, birat ćemo novo čelništvo", izvijestio je Čižmešija. Rekao je kako dotad moraju biti u tijeku sa suvremenim kretanjima i zahtjevima struke u HNS, a to je prije svega i njihovo uvođenje u Comet sustav HNS.

Skupština je odlučila da članarina za ovu godinu bude 200 kuna, 100 manje u odnosu na ranije, da novac bude iskorišten u njihovu stručnu djelatnost, no unatoč tome za kraj polusezone predviđaju jednu veliku „roštiljadu“ da se u opuštenoj atmosferi međusobno zbliže. Već sada je odlučeno kako će njihova Izborna skupština biti u četvrtak, 26. svibnja.