Nogomet 07.07.2017. 08:13. Zadnja izmjena: 07.07.2017. 08:15.

Predočeni rezultati

U Nogometnoj školi Međimurje/Čakovec trenira 200 dječaka i 40 djevojčica

Odmah nakon završetka službene sezone 2016/17.u Nogometnoj školi Međimurje/Čakovec stručni voditelj Hrvoje Goričanec odgovornima Škole predočio je zbirne rezultate koji su vrlo dobri i evidentni, a istovremeno su za novu sezonu predviđaju i najavljuju još bolji rezultati za što postoje mnogi pozitivni pokazatelji. U Školi je trenutno u trenažni proces uključeno 200 dječaka i 40 djevojčica, dječaci nastupaju za ekipe Škole i za ekipu NK Međimurja, a djevojčice za ŽNK Katarina Zrinski Čakovec. Ukupnu djeluje jedanaest uzrasnih kategorija dječaka i tri djevojčica s kojima rade educirani treneri. Stručni voditelj svih  kategorija je Hrvoje Goričanec, Matija Kristić trener je juniora, Dragutin Naranđa kadeta, Mario Šarić radi  s starijim pionirima, Neven Bujanić s mlađim pionirima, Karlo Kosalec s limačima, Marinko Horvat s početnicima, Marko Zavrtnik s vrtičkim uzrastom i djevojčicama početnicama, Bruno Matotek s djevojčicama kadetkinjama i pionirkama, Darko Stamenković trener je svih vratara, a fizioterapeut je Božidar Juračić. Brigu o ovako velikim broju mladih vodi uprava Škole na čelu s predsjednikom Deanom Panićem i dopredsjednikom Miljenkom Ovčarom, a upravi u radu pomažu mnogo i brojni roditelji mladih „školaraca“.

Natjecanje: Juniori i kadeti natječu se u Regionalnoj A ligi, kategorije  U-14, U-13, U-12, U-11, U-10 i U-9 natječu se u 1. HNL pionira Regije sjever, početnici imaju svoje natjecanje u Međimurskoj ligi početnika, vrtići pak organizirane utakmice za njihov uzrast. Djevojčice igraju u kadetsko/pionirskoj HNL za djevojčice, a mlađe djevojčice u županijskoj ligi početnika zajedno s dječacima. Nogometna škola redovito sudjeluje na pozivnim turnirima diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu, ove su godine uključeni u „European Juniors League“. Juniori treniraju kombinirano s seniorskim sastavom, natječu se u Regionalnoj A ligi prvenstvo su završili na 3. mjestu, kadeti pak se natječu također u Regionalnoj A ligi te su također su završili na 3. mjestu. Stariji pioniri natječu se s dvije ekipe u 1.HNL regije sjever, stariji sastav prvenstvo je završio na 3. a mlađi na 8. mjestu, mlađi pioniri u istom rangu natjecanja također se natječu s dvije ekipe, starija je završila na 2., a mlađa na 9. mjestu. Limači su također s dvije ekipe igrali u istom rangu natjecanja stariji sastav završio je prvenstvo na 2., a mlađi sastav na 13. mjestu. Početnici koji igraju u Ligi početnika MŽ-e osvojili su prvo mjesto. Kadetkinje i pionirke igraju u 1.HNL-i, kadetkinje su prvenstvo završile na 5. a pionirke za 3. mjestu.

Trenutno su sve selekcije na zasluženom odmoru, isti će biti kratak, jer se za 26. kolovoz najavljuje međunarodni turnir za djevojčice U-15 i U-12, u svakoj kategoriji nastupit će po 12 ekipa iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. A sastav Nogometne škole Međimurje/Čakovec od nove natjecateljske sezone uključit će se u natjecanje 3. županijske lige. Momčad seniora sačinjavat će mladi igrači Škole rođeni 1998, 1999. i 2000.godine, vodit će ih trener Dragutin Naranđa.