Nogomet 03.01.2017. 09:30. Zadnja izmjena: 03.01.2017. 09:38.

Vodeći strijelci županijskih liga

Želja je Veldina Karića NK-u Drava iz Kuršanca donijeti naslov prvaka lige

Iako je zakoračio u 44. godinu života, Veldin Karić je izvanredan nogometaš koji je imao bogatu i uspješnu profesionalnu karijeru započevši u sarajevskom Željezničaru. Nastavio igrati u Vojvodini, a u Hrvatskoj je igrao za Marsoniju, Varteks, Dinamo, Inter Zaprešić, Oriolik, Novalju i Samobor te u inozemstvu za Torino i Lugano. U 1. HNL postigao je 75 golova te je na jedanaestom mjestu liste najboljih strijelaca u povijesti.

Nemilosrdno trese mreže i u NK-u Drava iz Kuršanca gdje je trener - igrač te je sa postignutih 26 pogodaka vodeći strijelac svih međimurskih liga. Veldina je put Kuršanca dovelo prijateljstvo koje ima niz godina sa tim klubom, a ove polusezone napravljen je Dream team te su dovedeni u klub bivši asevi Štefulj, Lađević, Škerbić, dok će u ovom prijelaznom roku NK Drava pojačati i Kovačević te Modrić.

Trenutno naporno radi za trenersku UEFA A licencu koju želi kako bi se u potpunosti posvetio trenerskom pozivu - u Brezničkom Humu otvorio je školu nogometa koju sam vodi i koja okuplja veliki broj djece polaznika.

Želja mu je da ga zaobiđu ozljede kako bi sa NK-om Drava nastavio postizati pogotke, a time i odlične rezultate koji bi im donijeli naslov prvaka lige.