Nogomet 20.02.2018. 22:19. Zadnja izmjena: 20.02.2018. 22:24.

Nogomet

Vikendi odličnih utakmica na malonogometnom turniru Podturen 2018.

Trijumfima OPG Srpaka u seniorskoj, SKB & Emedjimurje u pionirskoj i FC CroBoys-CB Sara u veteranskoj završio je tradicionalni malonogometni turnir Podturen 2018. koji je trajao četiri vikenda. U polufinalnim susretima postignuti su sljedeći rezultati: MNK Automobili Lončar - MNK Lešnica 4:2, Klesar Novak - SKB & Emedjimurje.hr 2:3, CEE Markov Trade - Prijatelji 10:4. Transporti Majnić - Junajted - Knauf sistemi M&J 6:3, FC CroBoys / CB Sara - Podturen 13:3, OPG Srpak - MNK Belica-Bat 9:3.

U utakmici za 3. mjesto veterana Prijatelji su nakon izvođenja sedmerca pobijedili NK Podturen 4:3 dok je sama utakmica završila 2:2. Utakmica za 3. mjesto pionira MNK Lešnica i Klesarstva Novak također je završila bez pobjednika 2:2 dok je kod izvođenja sedmerca MNK Lešnica pobijedila 4:3. U seniorskoj utakmici za 3. mjesto MNK Belica/Bat je savladala ekipu Knauf sistemi M&J 5:2. U prvoj finalnoj utakmici veterana FC CroBoys/SB Sara (Tomašić, Štefulj, Težački, Bašek, Vibovec, Štefičar, Vuković, Debelec, Gelo, Novak - voditelj Saša Grkavac) je visoko s 9:4 pobijedila CEE Markov Trade. Slijedilo je pionirsko finale gdje je ekipa SKB & Emedjimurje.hr (Hatlek, Gelo, Lukovnjak, Cimerman, Novak, Deždek, Malenović, Gjerapić, Nikić, Treska - voditelj Robert Deždek) također visoko pobijedila rezultatom od 5:2.

Slijedilo je i seniorsko finale u kojoj su se sastali Transporti Majnić/Junajted i OPG Srpak. Povela je ekipa Transporti Majnić/Junajted 3:0 i 4:1 da bi odlični i borbeni OPG Srpak preokrenuo rezultat u svoju korist na 5:4 ali na kraju je utakmica završila 5:5. Slijedilo je izvođenja šesteraca u kojem je briljirao vratar Neven Hlišć i fantastičnim obrana donio svojoj ekipi pobjedu od 7:6. Publika je bila oduševljena te je ekipe, a posebno pobjednika OPG Srpak (Petak, Mlinarec, Magdalenić, Pintarić, Valentić, Lacković, Hlišć, Štefulj, Antonović, Srpak) nagradila gromoglasnim aplauzom.

Slijedila je podjela nagrada svim najbolje plasiranim ekipama i pojedincima. U kategoriji veterana za najboljeg vratara proglašen je Mladen Bogdan, najbolji strijelac bio je Nenad Bašek, a igrač Davor Vuković. U pionirskoj konkurenciji najbolji vratar bio je Toni Hatlek, a strijelac i igrač Ivan Dolovski. Kod seniora najbolji vratar bio je Neven Hlišć, igrač Dario Bobek, a najbolji strijelac Edi Lacković.