Nogomet 25.05.2017. 22:35. Zadnja izmjena: 25.05.2017. 22:35.

NK Međimurje - Čakovec

Žalbeno tijelo za licence HNS-a nije uvažilo žalbu oko dobivanja licence za igranje u 2. ligi

U Nogometnom klubu Međimurje Čakovec s velikim su nezadovoljstvom, a to nezadovoljstvo dijeli i sportsko-nogometna javnost, primili vijest iz Hrvatskog nogometnog saveza da im Žalbeno tijelo za licence HNS-a nije uvažilo argumentiranu žalbu oko dobivanja licence za igranje u 2. nogometnoj ligi u novoj 2017/18. sezoni. Ovo je već treći ili četvrti put da Čakovčanima ne dozvoljavaju igranje Druge lige, dva puta kao prvacima, jednom viceprvacima Treće lige – istok, prije i Treće lige – sjever.

U vezi s tim predsjednik kluba Marijan Uršanić na hitno sazvanoj press konferenciji upoznao je prisutne sa svim detaljima tijekom postupka oko licenciranja unatrag nekoliko godina, a svi su dobili i priopćenje kluba po tom pitanju. Osim toga detaljno ih je obavijestio i još o nizu detalja potkrepljenih argumentiranim podacima.

- Da se u HNS-u pogoduje nekim klubovima oko dobivanja licence mimo propisa, spomenut je „susjed“ Varaždin koji je plasman u 3. ligu ostvario mimo natjecateljskih propisa, također se natječe pod krivim OIB-om... Iako su u klubu tražili obrazloženje po tom pitanju od HNS-a isto nikad nisu dobili. Čakovečkom klubu izostala je po tom pitanju podrška matičnog – Međimurskog nogometnog saveza, također i veća podrška Međimurske županije i Grada Čakovca. U HNS-u nisu prihvatili i poštovali odluku Upravnog suda kojim je poništeno rješenje Ministarstva financija oko preoblikovanja kluba.

Izrazio je Uršanić i žaljenje što u forumima HNS-a nema nikog iz MNS-a iako Međimurje kao mala županija ima čak 80-ak klubova, pa ispada da su u HNS-u Međimurje na nogometnoj karti Hrvatske prekrižili iako kada odgovorni dolaze u Čakovec i Međimurje tvrde suprotno i puni su hvale. Najavio je i mogućnost sazivanja izvanredne Skupštine kluba i njegovo gašenje pa bi tako nakon što se je „ugasio“ NK Čakovec nakon sto godina uspješnog djelovanja Čakovec mogao ostati i bez drugog kluba, nosioca kvalitete nogometa i kluba u trenutno najvišem rangu natjecanja. No prije toga najavio je i daljnje korake i „pravnu bitku“ da se odluka HNS-ove Komisije ospori i preinači. To u prijevodu znači da će odvjetnički tim kluba odmah po primitku pisane odluke iz HNS-a tražiti intervenciju HOO-a, također i Sportske inspekcije Ureda za sport Vlade RH-e, Upravnog suda, a ako će biti potrebno i UEFE. Jer za sve to u klubu imaju potrebnu dokumentaciju.

Na kraju konferencije dugogodišnji direktor kluba Stjepan Hamonajec najavio je s 30. lipnjem svoju ostavku, do tada će u „100% iznosu“ riješiti sve preuzete obaveze.