Nogomet 12.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

ŽENSKI NOGOMETNI KLUB „KATARINA ZRINSKI“ ČAKOVEC

Nogometašice Katarine Zrinski Čakovec u prvoj sezoni nastupa u 1.HNL-i osvojile su dobro 8.mjesto na prvenstvenoj tablici /17 3 1 13 15:64 19/. Za komentar smo po tom pitanju i o planovima u novoj sezoni zamolili direktora kluba Željka Bacingera.

 

Uglavnom smo u klubu svi zadovolji učinkom u prvoj sezoni nastupa u našem najvišem rangu natjecanja. Naravno da je moglo i bolje, ima mnogo objektivnih razloga što nije tako. Nedostatak prvoligaškog iskustva i sportske sreće potrebne u ovakvim situacijama, nedovoljan broj igračica, ozljede, kartoni ... Sve to smo imali u vidu na posljednjem sastanku uprave gdje je odlučeno da se u pauzi prvenstva poradi na još boljoj organizaciji i financijskog konstrukciji, oko igračkih pojačanja, oko priprema, rada s mladima. Što se tiče financijske situacije ona je dobra, nema dugovanja zahvaljujući sponzorima,Gradu Čakovcu i županiji, moram u tom kontekstu spomenuti i vrlo dobru suradnju i komunikaciju s odgovornima u HNS-u i MNS-u, te s odgovornima u Nogometnoj školi Međimurje/Čakovec i Polet Sveti Martin na Muri. Upravo zbog ovog posljednjeg dobro se radi i s mladima, kadetkinje su nam u višem – novom za njih rangu natjecanja osvojile dobro 7.mjesto, sve je više zainteresiranih mladih djevojčica za rad u mladoj selekciji kluba. Ukratko tijekom prvenstvene pauze uprava kluba na čelu s agilnom predsjednicom Sunčanom Glavak ima što raditi, naučeni smo na to pa se s pravom očekuju u novoj prvenstvenoj sezoni rezultati toga rada.


Inače kao što se je i očekivalo novi - stari prvaci Hrvatske su nogometašice Osijeka koje su superiorno i bez poraza lako osvojile taj laskavi naslov /17 17 0 0 14:4 51/.

Izvor: 3137