Nogomet 16.07.2016. 08:53. Zadnja izmjena: 16.07.2016. 08:57.

Sastanak

ŽNK Katarina Zrinski Čakovec: Potrudit ćemo se za bolji plasman u novoj sezoni

U Ženskom nogometnom klubu Katarina Zrinski Čakovec održali su sastanak igračica, stručnog stožera i uprave na kojem je izvršena kratka analiza proteklog prvenstva, a najavljeni su i realni planovi za novu prvenstvenu sezonu.

Predsjednica kluba Sunčana Glavak zahvalila je igračicama i članovima uprave na svemu učinjenome tijekom proteklog prvenstva te sponzorima, odgovornima Grada Čakovca, Međimurske županije i Hrvatskog nogometnog saveza na podršci i pomoći tijekom protekle i ove godine. S igračicama, stručnim stožerom i članovima uprave dogovorene su sve aktivnosti pred početak i za vrijeme nove prvenstvene sezone. Financijska situacija u klubu zadovoljava, klub posluje bez gubitaka, očekuje se daljnja financijska konsolidacija, također još bolja suradnja s odgovornima Nogometne škole Međimurje/Čakovec gdje se dobro radi s mladim igračicama.

Trener Mladen Kuček uglavnom je zadovoljan plasmanom, 8. mjestom u proteklom prvenstvu osiguran je opstanak u Ligi, no naravno da je moglo i bolje. Problem je bio, a i dalje je nedovoljan broj igračica. Sadašnji igrački kadar pokazao je zavidnu borbenost, u ekipi vlada veliko zajedništvo, a tako će i dalje biti. Spomenuti su problemi pojedinih igračica (Martina Krog, Sanja Šoltić, Melani Kovačić) koji će se rješavati „u hodu“ i riješiti do početka priprema, do kada treba točno definirati i igrački i stručni kadar. Iako još nije poznat datum početka novog prvenstva, pripreme će početi početkom kolovoza, uz treninge se planira odigrati i nekoliko kontrolnih pripremnih susreta. Prvotimke su obećale da će prisustvovati i treninzima mladog sastava među kojima ima već sada igračica koje „kucaju“ na vrata seniorskog sastava, da se bolje upoznaju i da ih ohrabre u radu. Svi najavljuju bolji plasman u 3. prvoligaškoj sezoni ovog još uvijek „mladog“ kluba, što je realno i ostvarivo.

Znaju se pak svi i sudionici 1. lige u novoj 2016/17.prvenstvenoj sezoni. To su uz čakovečki sastav još: Osijek, Split, Trnava Goričan, Agram Zagreb, Marjan Split, Pregrada, Viktorija Slavonski Brod, novi članovi Lige: Metković i Lepoglava, umjesto Dinama Zagreb i Omble Dubrovnik