Nogomet 02.12.2017. 23:48. Zadnja izmjena: 02.12.2017. 23:48.

Prva liga

ŽNK Katarina Zrinski završio jesenski dio prvenstva na sedmom mjestu

Nogometašice ŽNK Katarina Zrinski Čakovec jesenski su dio prvoligaške sezone završile na 7. mjestu (9 3 0 6 7:42 9) što je realno i uglavnom prema prognozama novog čelništva kluba. Kratko smo porazgovarali s direktorom kluba Željkom Bacingerom, pitali smo ga kako u klubu ocjenjuju jesenji dio prvenstva i kakvi su planovi pred odlučujući drugi, proljetni dio prvenstva.

- Možemo i moramo biti zadovoljni obzirom da je pred početak nove sezone skoro došlo do gašenja kluba. Imali smo obećanja dobiti pojačanja, ista su "zaslugom jedne osobe“(???) završila u Splitu, pa treba izraziti posebnu zahvalnost igračicama iz protekle sezone, a aktivno ih je tijekom prvenstva bilo 18, trenerima Davidu i Kreslinu, sportskom direktoru Kučeku, te članovima nove uprave na čelu s predsjednikom Ivanom Mezgom, izabrane na izvanrednoj Skupštini kluba, da smo unatoč svih problema krenuli u novo prvenstvo i prvi dio završili na 7. mjestu. Učinjen je i određeni pomak u odnosu na ranije prvenstvo, mogli smo možda čak biti i bolje plasirani da nismo na gostovanju u Pregradi sudačkim previdom oštećeni. Financijski je klub poslovao pozitivno, sve smo obaveze prema igračicama, službenim osobama i HNS-u na vrijeme podmirili, to pak je zasluga članova Izvršnog odbora i činjenici da klub djeluje na volonterskoj osnovi. U novoj prvenstvenoj sezoni klub djeluje i igra utakmice na stadionu Omladinca u Novom Selu Rok, gdje imamo dobre uvjete, imamo i više gledatelja. Moramo istovremeno zahvaliti dosadašnjim domaćinima Slobode Mihovljan gdje smo prije trenirali i igrali utakmice.

Usporedo s seniorkama u 1. ligi natječu se i kadetkinje i pionirke, mlade igračice dolaze iz Nogometne škole Međimurje Čakovec s kojom odlično surađujemo. Kadetkinje su od pet ekipa sudionica lige zauzele 4., a pionirke 3. mjesto.

Što se tiče proljetne sezone planiramo uz nekoliko pojačanja i dobre pripreme pokušati popraviti sadašnji plasman, a i dalje nam je cilj još bolje stabilizirati klub i osigurati mjesto u gornjem dijelu tablice. Tu očekujemo i daljnju pomoć odgovornih Grada Čakovca i Međimurske županije, sponzora i roditelja mladih. Ukratko, 2018. godina trebala bi biti godina stabilizacije kluba, a to znači i boljih rezultata na organizacijskom i natjecateljskom planu, završio je Bacinger.