Nogomet 19.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

ŽNK TRNAVA IZ GORIČANA: Najugodnije iznenađenje jeseni 1 HNL žena

Zasigurno najveće iznenađenje jesenskog dijela prvenstva 1. HNL-žena je ženski nogometni klub Trnava iz Goričana koji je jesen završio na vrlo dobrom trećem mjestu. Analizu izuzetno uspješne sezone dao nam je sportski direktor Alen Moharić koji je i ujedno i član komisije za ženski nogomet kod Hrvatskog nogometnog saveza ali i sportski direktor ŽNK TELEING Pomurje Beltinci.

 

Izuzetno smo sretni i jako zadovoljni s ostvarenim rezultatom naše ekipe u jesenskom prvenstvu, gdje imamo isti broj bodova kao drugoplasirani ŽNK Split. Cure su stvarno odlično odigrale svaku utakmicu i svi smo jako ponosni na njih. Trebate računati, da su iza nas na tablici, dugogodišnje prvoligaške ekipe, mi smo ipak drugu sezonu u 1. ligi pa je to još veći uspjeh.  Kroz jesenski dio prvenstva  ekipu je vodio mladi trener Nikola Markan s čijim smo radom  jako zadovoljni i koji je manje - više posložio sve konce u ekipi i više nego uspješno odradio jesenski dio prvenstva, mada još uvijek ima prostora za napredovanje ekipe, dok su kroz izuzetno uspješnu jesen boje kluba branile igračice;Marina Domjan, Mihaela Horvat, Mateja Videc, Leona Požgaj, Natali Franić, Romana Njari, Sandra Trstenjak, Lana Zelić, Sanja Herman, Klara Radmanović, Dina Vugrinec, Dunja Đokić, Štefica Markan, Sara Klarić, Perica Cicijelj, Marica Korolija i Ana Marija Pandur.

 

Što se tiče same logistike kluba tu treba posebno istaknuti Ivu Horvat, tajnica kluba, koja je godinama u klubu i koja se brine o svim detaljima, vezanima oko administracije, informatike i ostalih stvari potrebnih za funkcioniranje kluba. Treba napomenuti da je uprava kluba u jesen prihvatila ostavku dugogodišnjeg predsjednika Ivana Vlaheka i imenovala v.d. predsjednika Mladena Pongraca, koji je donio nove ideje u klub i s svojim suradnikom Mijom Horvatom, dopredsjednikom kluba i novim članom IO Međimurskog nogometnog saveza, jako uspješno odradio jesenski dio prvenstva, koji imaju jasne ciljeve i planove u proljetnom dijelu prvenstva, financijski stabilizirati klub, obnoviti kompletnu opremu i uspješno završit sezonu 2014/2015. Dio kluba čine i kadetkinje, koje su u 6 utakmica , uspjele pobijediti tri puta i po meni je to velik uspjeh za ekipu pod vodstvom Mladena Vlaha, koji su aktivnu tek godinu zajedno i odlično radiju. Ekipu čine: Ribić Ilarija, Radmanović Dora, Golub Bruna, Jurčec Tamara, Sijarto Roberta, Horvat Rahela, Lepoglavec Nikolina, Požgaj Lana, Vlah Lara, Požgaj Vanesa, Bašnec Tea, Vlah Danijela, Balent Marta, Zoka Margaret, Markan Roberta, Mati Nives.

 

 Kako se snalazite sa financijama?

Zahvaljujući sponzorima, kojima se ovim putem javno i zahvaljujemo, kao i općini Goričan na čelu s načelnikom g. Moharićem, uspijevamo sve zacrtane ciljeve i ostvariti. U proljetnom dijelu sezone nas očekuju putovanja u Dubrovnik, Split, Osijek i putovanja mlade ekipe ,to su veliki troškovi, za koje trebaju relativno velika financijska sredstva, za koje znam da će g. Pongrac organizirati i realizirati.

 

 Možete se pohvaliti i da imate potencijalne reprezentativke?

 Upravo tako. Počevši od seniorske ekipe, gdje imamo na širem popisu reprezentativke, koje su nastupale prošle godine za A reprezentaciju , Leona Požgaj, Mihaela Horvat, Mateja Videc i Sandra Trstenjak, a u U19 reprezentaciji je Klara Radmanović , koja se upravo ovih dana nalazi na pripremama hrvatske U19 reprezentacije u Rovinju. Pošto je HNS prije mjesec dana promijenio sve izbornike u ženskim reprezentacijama, U17,U19 i A selekciji, očekujemo da će biti u budućnosti još više poziva za naše mlade cure. 

 

Ženski nogomet u Međimurje iz dana u dan je sve kvalitetniji i bolji?

 

 U našoj županije ženski nogomet se jako dobro razvija što je i dokaz  da imamo čak dva kluba u 1.ligi, uz naš klub tu je i novi prvoligaš ŽNK Katarina Zrinski koji se dobro drže u njihovoj prvoj sezoni u 1. ligi. Imali smo i pomoćnika izbornika ženske A reprezentacije Dragutina Naranđu koji je sad promjenama u stožerima imenovan za pomoćnika izbornika u U19 reprezentaciji. Treba dodati da je komisija za ženski nogomet HNS imenovala Međimurca Hrvoja Goričanca za područnog instruktora za ženski nogomet na području Međimurske i Varaždinske županije.

 

U razgovor se uključio i odlični mladi trener ekipe Nikola Markan  koji je naglasio; Sa pripremama za prvenstvo započeli smo 09. kolovoza te smo odradili 23 treninga. Odaziv na treninge je bio dobar, uključene su u prvu ekipu i kadetkinje Đokić, Mati , Sijarto i Radmanović koja je kasnije bila standardna igračica seniorske ekipe. Odigrali smo 9 prvenstvenih utakmica u kojima smo ostvarili 6 pobjeda 1 neriješen rezultat dok smo u 2 navrata poraženi. Vrlo dobri postignuti rezultati odraz su što je našu ekipu od prvog dana krasilo zajedništvo, želja, velika borbenost i požrtvovnost što nas je uz osvojenih 19 bodova dovelo na diobu 2, 3 mjesta sa Žnk Split. Najbolji strijelac ekipe je Leona Požgaj sa 7 pogodaka, a slijede ju Perica Cicijelj i Klara Radmanović sa po 4. Dodijeljena su nam 14 žutih kartona a i odigrali smo i prvo kolo kupa gdje smo u gostima drugoligaša Žnk Cesticu iz Cestice pobijedili 7-0. Od 23. do 25. siječnja nas u Osijeku očekuje odigravanje dvoranskog prvenstva Hrvatske gdje će se ujedno održati i plenum klubova. Početak priprema za drugi dio prvenstva započet ćemo krajem siječnja ili početkom veljače te vjerujem da ćemo se dobro pripremiti te i na proljeće postizati ovako uspješne rezultate kao na jesen. Pohvalio bih cure ali i upravu kluba koja nam je omogućila odlične uvjete za rad.

Izvor: 3117