Sport 21.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

ODBOJKA: Centrometalu kup

U zajedničkoj organizaciji Odbojkaškog kluba “Centrometal” iz Črečana i Odbojkaškog saveza Međimurske županije organizirano je ovogodišnje finale međimurskog odbojkaškog kupa. Dvorana Atona u Nedelišću bila je dobro popunjena, ambijent je bio dostojan finala. U utakmici za 3. mjesto igrali su Totovec II i Centrometal II. Očekivao se dobar i neizvjestan susret, a tako je i bilo. Totovec II bolje je otvorio susret i u 1. setu bio znatno čvršći i poveo s 1:0. Centrometal II kreće odlučnije u drugom, ali je odlično raspoložen sastav iz Totovca brzo poravnao i do 20:20 držao rezultatsku neizvjesnost. Završnica seta pripada Centrometalu II i semafor pokazuje 1:1. U 3. setu neizvjesnost do 15:16, a potom Totovec II ostvaruje 5 razlike i tu prednost održava do kraja seta. I u četvrtom setu ni jedan sastav ne ostvaruje značajniju prednost sve do rezultata 16:16. Slijedi nalet odbojkaša iz Totovca, koji serijom servisa Davora Horvata odlaze na nedostižnih 24:16 i tu je priči kraj. Odbojkaši Totovca II zasluženo osvajaju “broncu”, jer su imali kompaktniji i za igru raspoloženiji sastav u kojem su briljirali Damir Pergar, Kregar i Horvat.
Finalni susret, između prvoligaša Centrometala i drugoligaša Totovca, ponudio je sve ljepote odbojkaškog sporta. Totovec je krenuo sjajno u susret, nimalo ne respektirajući igrački snažnijeg prvoligaša i sve do 9:8 imao rezultatsku prednost. Slijedi serija Centrometala, koji odlaze na 19:13 i rutinski privode set kraju. I u 2. setu Totovec igra sjajno i drži rezultatsku neizvjesnost sve do12:11 za Centrometal. Nakon toga prvoligaš odlazi na 19:13 i činilo se da je set apsolviran. Međutim, silno motivirani igrači iz Totovca, predvođeni sjajnim Josipom Pergarom smanjuju na 21:19, uz zadovoljstvo mnogobrojnog gledateljstva. Ipak, prvoligaš u zav ršnici pokazuje svoju kvalitetu i na semaforu stoji 2:0. Odbojkaši iz Totovca se ni tada ne predaju, igraju naprosto fantastično i drže rezultatsku pozitivu sve do 20:21. Slijedi serija od 4 uzastopna poena Centrometala i semafor pokazuje 24:21. Totovec vraća servis, pa odmah potom i poentira i već je 24:23. Slijedeći poen ipak osvajaju odbojkaši iz Črečana i osvajaju sedmi uzastopni naslov pobjednika našega kupa. U redovima pobjednika sjajan nastup prvog topnika Spasoja Todorovića, dok se u izjednačenom sastavu iz Totovca istakao fenomenalni Josip Pergar, prvo ime susreta.
Za prvoplasirani Centrometal (na slici) nastupili su: Marijan Palinkaš, Mario Grubišić, Marko David, Miroslav Vabec, Mišo Petran, Dario Posavec, Todorović, Tomica Posavec, Marin Posavec i Maro Krečak, pod trenerskom palicom Josipa Treske. Za drugoplasirani Totovec nastupili su: Siniša Novak, Aleksandar Kovačić, Josip Pergar, Josip Kozar, Stjepan Kozar, Zlatko Rešetar, Luka Krklec i Martin Topličanec, pod trenerskom palicom Zorana Đurđeka, dok su za „brončani“ Totovec II igrali: Zoran Đurđek, Boris Kovačić, Davor Kregar, Davor Horvat, Damir Novak, Mladen Mojzeš, Željko Lešnjak, Damir Pergar i Antun Mikac. Tri prvoplasirana sastava dobili su pehar i medalje, koje su im nakon finala uručili Danijela Prprović i Rajko Kolarek - članovi izvršnog našeg odbojkaškog saveza. Oba susreta finala autoritativno i kvalitetno vodili su Orlando Kozjak i Damir Bilas.
Tekst i foto
Rajko Kolarek

S GODIŠNJE SKUPŠTINE OK “NEDELIŠĆE”
Borba za naslov
prvaka!
U reprezentativnim prostorijama Mesapa u Nedelišću u četvrtak, 14 siječnja, održana je Redovita godišnja skupština odbojkaškog kluba „Nedelišće“. Uz igrače i članove skupštine na skupštini su nazočili i zamjenik načelnika općine Nedelišće Darko Dania, te predsjednik Odbojkaškog saveza Međimurske županije, Mladen David. Skupštinu je vodio predsjednik kluba Dragutin Novak, blagajnički izvještaj podnio je Dejan Balić, iz kojeg izdvajamo da je klub proteklu godinu završio u pozitivi, dok je Izvještaj o radu kluba u 2009. godini podnio trener Rajko Kolarek. O Planu rada za 2010. godinu govorio je Dragutin Novak, iz kojeg izdvajamo: plasman 1. sastava u 2 B Hrvatskoj ligi na 1. ili 2. mjesto, nastavak rada s podmlatkom, nastavak suradnje s prvoligašem Centrometalom, osiguranje sredstava za nastupe mlađih igrača, kupnja sportske opreme. O radu kluba pohvalno se izrazio zamjenik načelnika Darko Dania i obećao podršku općine i u narednoj godini, te predsjednik našeg saveza - Mladen David čestitavši na prošlogodišnjim rezultatima kluba.

Startaju Centrometal i Kaštelanke
Prvi od naših predstavnika u drugom i odlučujućem dijelu natjecanja startaju odbojkaši našeg prvoligaša Centrometala iz Črečana, te odbojkašice pribislavečkog Kaštela - jesenske prvakinje A 2 lige. Odbojkaši Centrometala u 1. kolu nastavka natjecanja gostuju u Šibeniku. Start je vrlo važan, jer pobjeda donosi veću sigurnost u nastavku natjecanja, te veliku priliku za plasman u gornji dio ljestvice, što u konačnici donosi doigravanje za prvaka lige. Jesenske prvakinje “Kaštelanke” s nastavkom natjecanja kreću već u petak (22. siječnja, ETŠ, 20.30 sati) domaćom utakmicom s fenjerašem Orlom iz Zagreba. Već u srijedu (27.1., ETŠ, 19.30 h) odbojkašice iz Pribislavca odrađuju zaostali susret iz 1. dijela natjecanja sa zagrebačkim sastavom Novi Zagreb II.
R. Kolarek

Izvor: 2856