Sport 14.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

CENTROMETAL I TOTOVEC U FINALU

ODBOJKA: KUP MEĐIMURJA

CENTROMETAL - TOTOVEC II 3:0
(25:16, 25:13, 25:18)
Centrometal: David, Palinkaš, Grubišić, Vabec, Petran, Todorović, M. Posavec, Krečak. Trener: Josip Treska
Totovec II: Đurđek, Mojzeš, Lešnjak, Novak, Kovačić, Mikac, Kregar, Horvat, D. Pergar
Pobjedom u polufinalu kupa nad Totovcem II prvoligaš iz Črečana očekivano je izborio finale odbojkaškog kupa Međimurja. Prvi set riješili su Centrometalovci rutinski, a bez većih poteškoća dobili i naredni set. U trećem su gosti iz Totovca odigrali znatno čvršće i držali se odlično do 16:14. U završnici seta prvoligaš ubacuje u višu brzinu, osvaja set i osigurava nastup u finalu kupa. U redovima pobjednika kvalitetan nastup kompletne osmorke, kojoj je trener Treska ravnopravno podijelio minutažu, dok su se kod Totovca II istakli Kregar i Pergar.

TOTOVEC - CENTROMETAL II 3:0
(25:18, 25:20, 25:22)
Totovec: Rešetar, J. Kozar, S. Kozar, J. Pergar, Topličanec, Krklec, Sušec, Kovačić
Centrometal II: J. Kirić, Z. Kirić, Preložnjak, Ml. David, Harambašić, Makarov, Treska, Horvat, Žerjav
Iako se očekivao neizvjesniji susret u drugom polufinalu kupa između A 2 ligaša Totovca i Centrometala sve je bilo u znaku znatno čvršćih domaćina. Gosti iz Črečana krenuli su s 1:8 i tu stali. Domaći već sredinom seta preokreću sve na svoj mlin i 1. set uvjerljivo dobijaju. U drugom Totovec vodi od početka, pa do kraja seta, pa ubrzo semafor pokazuje 2:0. U odlučujućem, 3. setu, sve je u znaku domaćih koji vode s 3-5 razlike i tu prednost održavaju do kraja, te s konačnih 3:0 odlaze u finale ovogodišnjeg kupa, gdje ih očekuje prvoligaš Centrometal. U redovima Totovca maestralan nastup Josipa Pergara, a svidio se i tehničar Rešetar.
Finale u subotu u Atonu
Ovogodišnje finale odbojkaškog kupa Međimurja održat će se ove subote (16. siječnja) u dvorani GSC Aton u Nedelišću. Organizacija finala kupa dodijeljena je prvoligašu Centrometalu. Odbojkaški savez Međimurja osigurao je medalje i pehare za 3 prvoplasirana sastava završnog turnira, koje će nakon finalnog susreta dijeliti članovi Izvršnog odbora saveza. Subotnji program počinje u 16.30 sati utakmicom za 3. mjesto između Totovca II i Centrometala II, a finalni susret Centrometal - Totovec na rasporedu je u 18 sati. Dođite i svojim prisustvom uljepšajte i ovogodišnje finale kupa.
Rajko Kolarek

Izvor: 2855