Odbojka 26.02.2019. 06:42. Zadnja izmjena: 26.02.2019. 06:42.

Odbojka

1. B i 2. odbojkaška liga sjever - žene: Štrigova pobijedila u Varaždinu

  • 1. B LIGA SJEVER (Ž) – 15. KOLO: Novi poraz Kaštelanki

OK DON BOSCO 3

ŽOK KAŠTEL 0

Zagreb - Dvorana OŠ Bartol Kašić u Zagrebu, gledatelja 30. Suci: Jelanović, Babić (oboje Zagreb)

Kaštel: Obadić, Herman, Bulović, Varga, E. Frančić, Vnuk, Posavec, Budiša, Varga, Sabol, L. Frančić, Knezić, Šmitran (trener Marko Obadić)

Drugoplasirane odbojkašice Don Bosca očekivano su došle do bodova protiv ekipe iz Pribislavca. Samo u prvom setu gošće su dobro parirale domaćinu. Taj set je Don Bosco dobio 25:20. Preostala dva seta razlika je bila mnogo veća, završilo je 25:11 i 25:14. 

Nakon petnaest odigranih utakmica Pribislavčanke su sedme na tablici u konkurenciji dvanaest ekipa. U sljedećem kolu Kaštel u Belici dočekuje Sisak. Utakmica je to u kojoj bi Međimurke trebale doći do nova tri boda.

  • 2. LIGA SJEVER (Ž) – 10. KOLO: Štrigova pobijedila u Varaždinu

OK KITRO VARAŽDIN II 1

OK ŠTRIGOVA 3

Petrijanec - Dvorana OŠ Petrijanec, gledatelja 50. Suci: Kozjak (Šenkovec), Stanojević (Varaždin)

OK Štrigova: E. Stanković, Zadravec, Krumpič, Šajnović, Žibek, Žižek, Puh, Posedi, Lovrec, A. Stanković, Marciuš, Vrhar (trener Stanković) 

U odlučujućoj utakmici zadnjeg kola prve faze natjecanja Štrigova je došla do ključne pobjede u Varaždinu protiv direktnog protivnika i time izborila nastup u Ligi za prvaka. Nakon što su ekipe po jednom lagano došle do seta, ostatak utakmice Štrigova je dominirala. Ipak su Štrigovčanke bile koncentriranije, jakim servisima i dobrim napadom došle do bodova. Malo teže je bilo u četvrtom setu koji su dobile 25:22. Na kraju je Štrigova završila na trećem mjestu iza Gorice i Bjelovara sa bodom više od četvrtih Varaždinki. U drugom dijelu natjecanja prve tri ekipe spajaju se sa zagrebačkim ekipama Dinamo II i Mladost III te Petrinjom.