Odbojka 26.04.2019. 09:31. Zadnja izmjena: 26.04.2019. 09:31.

Odbojka

1.b liga sjever i 2. liga sjever: Poraz Kaštelanki za kraj prvenstva, Mladost prejaka za Štrigovu

1.B LIGA SJEVER - ŽENE: Poraz Kaštelanki za kraj prvenstva

  • OK KITRO VARAŽDIN - ŽOK KAŠTEL 3:0

Varaždin - dvorana na Dravi, gledatelja 50. Suci: Kopačević (Črečan), Gerić Hudoletnjak (Varaždin)

ŽOK Kaštel: L. Frančić, Jelenić, Kamenić, Bulović, E. Frančić, Posavec, Budiša, Varga, Šmitran, Obadić, Sabol (trener Marko Obadić)

Odbojkašice Kaštela porazom su završile svoju premijernu 1.B ligašku sezonu gostovanjem u susjednom Varaždinu. Prvi set dobro su se držale. Domaće igračice ipak su dobile set sa 25:21. U drugom setu bilo je manje neizvjesnosti, Varaždinke su cijelo vrijeme vodile i dobile set sa 25:17. Treći set se vodila velika borba. Na kraju je i taj set otišao na stranu domaćina sa 30:28.

U 22 utakmice igračice Kaštela ostvarile se 9 pobjeda i skupile 30 bodova. To je bilo dovoljno za sedmo mjesto u konkurenciji 12 ekipa. Definitivno dobro za novajliju u ligi.

2. LIGA SJEVER - ŽENE: Mladost prejaka za Štrigovu

  • HAOK MLADOST III - OK ŠTRIGOVA 3:0

Zagreb - Dom Odbojke Zagreb, gledatelja 50. Suci: Šulc, Bjelanović (oba Zagreb)

OK Štrigova: Pufek, E. Stanković, Zadravec, Šajnović, Žibek, Žižek, Puh, Posedi, Lovrec, A. Stanković, Marciuš, Vrhar (trener Stanković)

Završeno je i natjecanje u Drugoj hrvatskoj odbojkaškoj ligi sjever. Štrigovčanke su gostovale u Zagrebu kod treće ekipe Mladosti. Ekipa je to većim dijelom sastavljena od kadetskih reprezentativki Hrvatske. Štrigovčanke oslabljene ne igranjem Žižek i Krumpič tek su u drugom setu ozbiljnije zaprijetile, no nažalost nisu uspjele kapitalizirati prednost od 23:17.

Gledano kroz cijelu sezonu, Štrigova je odigrala 16 utakmica u ligi. U prvom dijelu je ostvarila 12 bodova te se osvajanjem trećeg mjesta u skupini plasirala u borbu za plasman od prvog do šestog mjesta. U tom drugom dijelu nije uspjela ostvariti niti jednu pobjedu. No, ukupno je ostvareno šesto mjesto u konkurenciji 13 ekipa. To im je najbolji plasman u dosadašnjem sudjelovanju u drugoj ligi.