Odbojka 27.07.2018. 07:25. Zadnja izmjena: 27.07.2018. 07:27.

Pribislavec

20. "Pješčana oluja": Pobjednici ekipe K.K. i Eko

U subotu (21. srpnja) završila je jubilarna, 20. "Pješčana oluja", najveći međimurski turnir u odbojci na pijesku. Cjelodnevni program počeo je odbojkom u vodi, a turnir je osvojila ekipa Vodozemci u sastavu Ema Frančić, Tija Budiša i Iva Bulović, koja je u finalu pobijedila ekipu Ftičeki s 2:0.

Večernji termin počeo je utakmicom za 3. mjesto kod muških, gdje su se sastale ekipe Platane i Ko te šiša. U zanimljivom susretu pobjeda je pripala ekipi Platane (Vanja Cemerin, Tomislav Kocijan) s 2:0. Za treće mjesto u ženskom dijelu susrele su se ekipe Spim madraca i Tri mušketira. Poslije odlične odbojke u dva seta pobijedila je ekipa Tri mušketira (Mailinda Vnuk, Inka Varga i Karmen Tomašić).

Finale muških ponudio je najzanimljiviji susret večeri a sastali su se K.K. i Lepi dečki. Iako lagani favoriti ekipa Lepi dečki koji su do finala bili bez izgubljenog susreta u neizvjesna tri seta izgubili su od ekipe K.K. Prvi set u odličnoj odbojci otišao je na stranu K.K. s 21:18. Neizvjesni drugi set u stalnim preokretima i izjednačenim rezultatom, odličnim poenima do samog kraja seta i kod vodstva K.K. 20:19 i servisa za pobjedu, Lepi dečki preokreću i pobjeđuju s 24:22. Treći set krenuo je odlično i poslije velike borbe ekipa K.K. pobjeđuje s 15:13 i osvajaju Pješčanu oluju 2018. Za ekipu K.K. igrali su Željko Ivačić, Jurica Juren, Edo Dobrenić, Nebojša Buvac i Marko Obadić, a Lepe Dečke Alen Grošević, Ivan Novak, Rade Petek i Marko Petek.

Završna utakmica večeri bilo je finale u ženskoj konkurenciji u kojem su se sastale ekipe Pupe i Eko. Odličan susret te neizvjesna pobjeda ekipe Eko s 2:0. Pobjednička ekipa Eko bila je sastavu Ema Frančić, Tija Budiša i Tina Ladić, a u sastavu Pupa Mateja Posavec, Darina Novaković i Vesna Zorc.

Organizacija turnira bila je odlična, pohvale idu "ekipi" koja je svakodnevno pekla izvrsne langonše i druge delicije, te "ekipi" u prodaji osvježenja, trenerima koji su pripremali sportski dio, roditeljima igračica, simpatizerima kluba "Kaštel", sponzorima i upravi kluba koja je tijekom turnira oreganizirala gledanje utakmica hrvatske nogometne reprezentacije. Svima ide poruka - sportski pozdrav i vidimo se sljedeće godine na "Pješčanoj oluji 2019"!

Izvor: R. Frančić