Odbojka 28.12.2017. 09:31. Zadnja izmjena: 28.12.2017. 09:31.

Odbojka

Analiza odbojkaške polusezone: Međimurci igraju dobru odbojku

Iza odbojkaša Centrometala uspješna je polusezona u Superligi. Prije početka sezone prognoze su govorile da će zagrebačka i kaštelanska Mladost vjerojatno zauzeti prve dvije pozicije, dok ostalih šest sudionika ravnopravno kreću u natjecanje za ostale pozicije. Dosta je momčadi ojačano ušlo u sezonu i niti jedna momčad nije bila autsajder. Na kraju polusezone Centrometal je zauzeo odličnu četvrtu poziciju. Od 11 utakmica četiri su igrali protiv dvije Mladosti i tu nisu uspjeli osvojiti niti bod. No njima su bitnije bile ostale utakmice. Na domaćem terenu u tri utakmice protiv direktnih konkurenata osvojili su maksimalnih 9 bodova. Bili su bolji od Varaždina, Murse i Medicinara. U četiri gostovanja skupili su 5 bodova. Tri su donijeli iz Siska, po bod od Medicinara i Varaždina, dok su u Rijeci poraženi 3:1. Velika žal je da nisu iskoristiti priliku u Varaždinu da uzmu sva 3 boda i više pobjegnu pratiteljima nakon što su vodili 2:0.

• U nastavku prvenstva koje kreće 20. siječnja očekuju ih domaće utakmice protiv Siska i Rijeke te gostovanje u Osijeku. Nakon toga se liga dijeli na četiri plus četiri ekipe. U Kupu Hrvatske Centrometal je došao do četvrtfinala gdje je imao loš ždrijeb, te je poražen od zagrebačke Mladosti s 3:1.

Odličnu polusezonu imale su i igračice Kaštela iz Pribislavca koje su u svojoj skupini 2. lige centar osvojile naslov jesenskog prvaka. U devet utakmica doživjele su samo jedan poraz te su pred prvim pratiteljima iz Bjelovara u prednosti od 4 boda. U istoj skupini igraju i odbojkašice Štrigove i Nedelišće Eltinga. Te dvije momčadi nalaze se na zadnje dvije pozicije svoje grupe, Štrigova je ostvarila dvije, a Nedelišćanke jednu pobjedu. Nakon završetka prve faze natjecanja ekipe iz sjeverne skupine će se spojiti sa južnim dijelom. Najbolji će igrati sa najboljim, slabiji sa slabijma. Tako da će biti dovoljno prilika za sve ekipa da ostvare zacrtane ciljeve.

• U trećoj muškoj ligi natjecale su se četiri međimurske ekipe. Odlično su nastupali Plavi iz Peklenice i Nedelišće Elting, te će oni u zaostaloj utakmici u božićno vrijeme odlučiti o jesenskom prvaku. Druga ekipa Centrometala sastavljena uglavnom od kadeta s 3 pobjede i 3 poraza nalazi se na petom mjestu. Nažalost ekipa Totovca uglavnom se cijelu polusezonu mučila kako sastaviti šest igrača za utakmice te su završili na posljednjem mjestu.

• U trećoj ženskoj ligi nastupale su također četiri ekipe. Najbolje su bile igračice druge ekipe Kaštela koje su polusezonu završile na trećem mjestu. Plave iz Peklenice bile su četvrte, Totovec sedmi, a Nedelišće Elting II deveti u konkurenciji jedanaest ekipa.

Izvor: Jadranko Kirić