Odbojka 07.02.2019. 10:12. Zadnja izmjena: 07.02.2019. 10:13.

Superliga od 5. do 8. mjesta

Centrometal lagano do pobjede protiv Siska

OKM CENTROMETAL - OK SISAK 3:0

Štrigova - Dvorana OŠ Štrigova, gledatelja 100. Suci : Milinović, Vedriš (oba Zagreb)

Centrometal: Pribanić, Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, Vuk, David, Ivan i Hrvoje Novak, Palinkaš, Zelenika (trener Siniša Novak)

Nakon više od deset godina odbojkaši Centrometala ponovno su odigrali prvenstvenu utakmicu u Štrigovi, a razlog je bilo zauzeće dvorane u Nedelišću. U prvoj utakmici druge faze prvenstva dočekali su Sisak, protivnika s kojim su igrali u Nedelišću prošle subote. Tada su gosti slavili s 3:2, no ovaj put Centrometal je bio mnogo bolji i lagano došao do sva tri boda. Tome je pripomogla i činjenica da je Sisak nastupio znatno oslabljen, a Centrometal je bio pojačan za Pribanića.

Prvi set bilo je neizvjesno samo do 5:4. Tada domaći igrači odlaze na četiri poena prednosti. Ta je prednost samo rasla do kraja seta za konačnih 25:16. Drugi set Sisak je vodio 5:3, no Centrometal je to brzo preokrenuo, a završilo je opet 25:16. U trećem setu brzo je bilo 7:2 za Međimurce, a na kraju je ponovno bilo 25:16. Svi igrači domaće momčadi odigrali su dobro, Pribanić se dobro uklopio i također odigrao vrlo dobru utakmicu.

  • Na tablici Split ima 18 bodova, Centrometal 16, Sisak 5, a Rovinj 3. U narednom kolu Centrometal gostuje u Rovinju, dok Sisak dočekuje Split.