Odbojka 05.12.2018. 12:05. Zadnja izmjena: 05.12.2018. 12:08.

Vijesti iz odbojke

Centrometal pokleknuo u pet setova u Superligi, razultati prve i treće lige

  • SUPERLIGA – 9. KOLO: Centrometal pokleknuo u pet setova

OKM Centrometal – MOK Mursa Osijek 2:3

Dvorana NGC Aton Nedelišće, gledatelja 100. Suci: Adamek, Milinović (oba Zagreb)

Centrometal: Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, Vedran i Marko David, Vuk, Posavec, Čičković, Ivan i Hrvoje Novak, Zelenika, Vidović, Palinkaš (trener Siniša Novak)

Odbojkaši Centrometala kod kuće su dočekali trećeplasiranu Mursu. Odlično su otvorili utakmicu i od početka poveli značajnom prednošću koju su sačuvali do kraja seta. Kad je Centrometal poveo u drugom setu 8:4 činilo se da sve ide u smjeru osvajanja tri boda za međimursku momčad. Međutim, gosti su zaigrali bolje, proradio im je blok i okrenuli set, koji su na kraju i dobili. U trećem setu dugo su se momčadi izmjenjivale u vodstvu. Bilo je skroz neizvjesno do same završnice. Na kraju je Zelenika sa dva prolaza donio set Centrometalu sa 25:23. Četvrti set Mursa je imala prednost do pred kraj seta Mursa. Domaći se nisu predavali, nakon servisa Jurasa došli su i do kontre za 23:24, no nisu uspjeli doći do pobjede. U petom setu Centrometal je poveo 6:5. Nakon promjene libero domaćih David nije dobro uhvatio četiri uzastopna servisa, od toga dva direktna poena i tu je utakmica rješena. Završilo je 9:15. Nakon devet odigranih kola Centrometal je na šestom mjestu sa 10 osvojenih bodova.

  • 1.B LIGA SJEVER (Ž) – 9. KOLO: S punim plijenom iz Velike Gorice

Odbojkašice Kaštela iz Pribislavca u utakmici 1.B lige sjever, skupine centar pobjedile su u Velikoj Gorici istoimenog domaćina. Bilo je 3:0. U sva tri seta Kaštelanke su bile sigurne, setovi su završavali 25:19, 25:20 i 25:18.

Ovo im je bila peta pobjeda u devet utakmica, te su skupile 16 bodova. Time su učvrstile šesto mjesto na tablici u konkurenciji 12 ekipa.

U narednom kolu opet gostuju, sada u Zagrebu kod ekipe Medveščaka.

  • 3. LIGA SJEVER (Ž): Međimurski derbi pripao Kaštelankama

Od međimurskih ekipa u trećoj ženskoj odbojkaškoj ligi uspješne su bile odbojkašice druge ekipe Kaštela iz Pribislavca koje su u međimurskom derbiju kod kuće pobjedile Plave iz Peklenice sa 3:1. Po setovima je bilo 25:11, 16:25, 25:11 i 25.14. Totovec je uvjerljivo poražen kod druge ekipe Ivanca sa 3:0, po setovima na 8, 18 i 19 poena. Poražena je i ekipa Nedelišće Eltinga od treće ekipe Kitro Varaždina sa 3:0, po setovima na 24, 19 i 8 poena.

  • 3. LIGA SJEVER (M): I mladi Centrometala poraženi

Odbojkaši Poljanca su u Ludbregu pobjedili mladu momčad Centrometala sa 3:0. Prvi set dobili su lagano sa 25:13. No nakon toga su mladići međimurskog kluba pružili mnogo jači otpor. U drugom setu bilo je 25:21. Većinu trećeg seta Centrometal II je vodio i do pet poena prednosti. Na kraju je Poljanec dobio 25:23, po riječima gostiju uz par jako spornih odluka dosuđenih u završnici seta u njihovu korist od strane suca Matijašeca. Utakmica između Nedelišća Eltinga i Plavih nije odigrana.

Izvor: Jadranko Kirić