Odbojka 15.11.2018. 10:51. Zadnja izmjena: 15.11.2018. 10:58.

Odbojka

Centrometal "razbio" Rijeku za polufinale Kupa

SUPERLIGA – 6. KOLO: Uvjerljiv poraz Centrometala

  • OKM Centrometal - HAOK Mladost 0:3
  • dvorana NGC Aton u Nedelišću, gledatelja 150. Suci : Vurušić, Stanojević (oba Varaždin)

Centrometal: Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, Vedran i Marko David, Vuk, Palinkaš, Posavec, Zelenika, Čičković, Ivan i Hrvoje Novak (trener: Siniša Novak)

Tri dana nakon plasmana u polufinale Kupa Hrvatske momčad Centrometala dočekala je trenutno najbolju momčad u državi. Igrači Mladosti opravdali su ulogu favorita i uvjerljivo došli do nova tri boda. Jako loše su domaći ušli u susret. Prijem domaćih je bio iznimno loš, pa su gosti poveli 9:1. Sredinom seta Međimurci se "bude", ali prednost je već bila prevelika. Mnogo bolje po domaće krenuo je drugi set. Dugo se igralo poen za poen. A tada domaći rade seriju od četiri poena i vode 12:9, no nije potrajalo. Završnicu su bolje odigrali Zagrepčani i sa 25:20 osvojili i drugi set i tu je slomljen otpor domaćina. Više izmjena u domaćom redovima dovelo je do lagano izgubljenog trećeg seta sa 25:8. Iako ovo nije bio dobar nastup črečanske momčadi, jako teško da bi i boljom igrom mogli ugroziti Mladost koja do sada u prvenstvu nije izgubila niti set. Nakon šest odigranih kola Centrometal se sa 6 osvojenih bodova nalazi na šestom mjestu. U sljedećem kolu gostuju u Sisku. Jako bitan susret sa tradicionalno najvećim rivalom u ligi.

2. LIGA SJEVER ŽENE: Štrigovčanke lako do bodova

  • OK Štrigova -  OK Brcko 3:0

Štrigova: Pufek , E. Stanković, Zadravec , Krumpič, Puh, Šajnović, Žibek, Žižek, Posedi, Lovrec, A. Stanković, Vrhar (trener: Stanković) 

Nakon dva gostovanja i jednog osvojenog boda Štrigova je konačno zaigrala kod kuće. I to je odigrala odlično svladavši gošće iz Brckovljana maksimalnim rezultatom. Od početka su bile dominantne i osvojile prvi set sa 25:16. Drugi je bio mnogo neizvjesniji, no i njega su dobile sa 25:22. Nakon toga gošće više nisu bile tako opasne, treći set 25:17 za Štrigovu. 

Nakon tri odigrane utakmice u skupini od šest ekipa Štrigova je treća sa 4 osvojena boda. Sljedeći tjedan su Štrigovčanke slobodne, a zatim idu u Bjelovar.

3. LIGA SJEVER (M) – 3. KOLO

  • Eltingu triler protiv Poljanca

Odličnu i neizvjesnu utakmicu odigrali su odbojkaši Nedelišće Eltinga i Poljanca. Svih pet setova je bilo neizvjesno, na kraju su slavili Nedelišćanci sa 3:2. Oni su poveli sa 25:20, no druga dva seta idu gostima sa 25:23 i 25:21. U četvrtom je Nedelišće sa 25:23 izborilo peti set. Njega su i dobili sa 15:12. Plavi iz Peklenice zadržali su vodeću poziciju novom pobjedom nad mladom ekipom Centrometala. Po setovima je bilo 25:10, 25:19 i 25:9. Jedino u drugom setu su mladići prijetili kad su vodili do 15. poena. J. Kirić

3. LIGA SJEVER (Ž) – 5. KOLO: Kaštelanke nastavljaju s dobrim igrama

  • OK Lepoglava – ŽOK Kaštel II 0:3

ŽOK Kaštel II: Šmitran , Jelenić, Peršak, Kanižaj, Frančić, Kamenić, Budiša, Varga, Bulovic, trener: Marko Obadić.

Peto kolo donijelo je četvrtu pobjedu Kaštelankama u 3. ligi sjever skupina-A u Lepoglavi rezultatom 3:0. Cijeli susret Kaštelanke su odigrale dobro, odličnim servisom u prvom setu bez većih problema osvojile sa 23:12. Drugi set donio je izjednačenu igru, ali koncetriranije Kaštelanke kod rezultata 23:23 odlično serviraju i osvajaju drugi set sa 25:23. U trećem setu bez većih problema su pobjedile sa 25:13. Poslije pet kola Kaštelanke imaju četiri pobjede i jedan poraza a u šestom kolu ŽOK Kaštel II dočekuje OK Ludbreg  sljedeći vikend. 

U natjecanju trećeligašica igračice Plavih također su nastavile s pobjedama koje ih drže na prvom mjestu. Ovaj put bile su bolje od Totovca sa 3:0, po setovima 25:20, 25:6 i 25:19. Odbojkašice Nedelišće Eltinga kod kuće su poražene od Vinice sa 3:1. Bilo je 16:25, 25:21, 19:25 i 23:25.

KUP HRVATSKE: Centrometal "razbio" Rijeku za polufinale Kupa

OKM Centrometal - MOK Rijeka 3:0

Nedelišće - dvorana NGC Aton u Nedelišću, gledatelja 100. Suci : Vurušić (Varaždin), Pihler (Zagreb) 

Centrometal: Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, Vedran i Marko David, Vuk, Palinkaš, Posavec, Zelenika, Čičković, Ivan Novak (trener Siniša Novak)

U četvrtfinalnom susretu Kupa Hrvatske Centrometal je u Nedelišću dočekao lidera prvenstva Rijeku. Iste su se momčadi sastale prije 11 dana u istoj dvorani i Rijeka je slavila 3:1 uz mnogo sreće. No, ubrzo su dočekali priliku za revanš i u potpunosti nadigrali momčad sa Kvarnera. Od početka susreta domaći su krenuli samouvjereno. Brzo su poveli i bez većih problema održavali tu prednost. U gostujućim redovima jedino je Bogdanović bio na nivou. Svi igrači Centrometala odigrali su odličan susret.

Ovo je četvrti put da je Centrometal izborio polufinale Kupa Hrvatske. Definitivno je ovo polufinale rezultat koji će obilježiti ovu sezonu i učiniti je uspješnom kako god završila,a polufinale se igra na dvije utakmice. Črečanska momčad će biti domaćin u srijedu 21. studenog  momčadi zagrebačke ili kaštelanske Mladosti. Četvrta momčad koja je izborila polufinale je zagrebački Medicinar Trnje. Uzvrat je tri tjedna kasnije. 

Izvor: rf i jk