Odbojka 25.02.2019. 11:07. Zadnja izmjena: 25.02.2019. 11:07.

Superliga

Centrometal suvereno obranio peto mjesto na domaćem terenu

  • SUPERLIGA – LIGA OD 5. DO 8. MJESTA

OKM CENTROMETAL 3

OK SPLIT 0

Nedelišće - dvorana NGC Aton, gledatelja 120. Suci: Stanojević, Vurušić (oba Varaždin)

Centrometal: Pribanić, Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, David, Vuk, Ivan i Hrvoje Novak, Palinkaš, Zelenika, Lesinger (trener Siniša Novak)

Lakše od očekivanog igrači Centrometala pobijedili su na domaćem terenu ekipu iz Splita. U prošlom kolu bilo je puno napetije, budući je Centrometal pobijedio 3:2. Gosti su došli sa istim igračima, ali u drugačijoj postavi. Skočić je ostao na klupi, dizao je Sabljić, a Ivan Ćosić zaigrao na korektoru. No, to nije puno utjecalo na Centrometalovce. Oni su od početka krenuli maksimalno. Odličan servis, dobar prijem, blok i igra u napadu. Sredinom seta već je 13:6. Stvari su po goste krenule još gore. Kod 20:10 ozlijedio se Dellorco i tu je utakmica riješena. Prvi set završio je 25:11. U drugom setu brzo je Centrometal došao do pet poena prednosti. Tada malo neozbiljnosti, dosta promašenih servisa i samo je poen razlike kod 17:16. Međutim, brzo je prednost narasla na četiri poena i završava 25:20. Split više nije bio konkurentan, početak trećeg seta donosi 8:1 za domaće. Do kraja seta prednost je samo povećavana i završilo je 25:13. Sve je bilo gotovo za samo malo više od sat vremena.

Na tablici Centrometal ima 24 boda, Split 19, Sisak 14 i Rovinj 3. U sljedećem kolu Centrometal gostuje u Sisku, a u zadnjem dočekuje Rovinj. Po svemu sudeći Centrometal će u doigravanju igrati protiv četvrto plasirane momčadi gornje skupine, a to će biti osječka Mursa.