Odbojka 30.12.2016. 08:50.

Odbojka

Challenge cup: Centrometal nije uspio

OK SIP Šempeter - OKM Centrometal  3:0

Šempeter - dvorana OŠ, gledatelja 300, suci: Bartolini (Italija), Varbanov (Bugarska)

Centrometal: Marciuš, Puđa 2, Kurteš, Gotal 1, Juras 3, Vuk, Palinkaš 4, Posavec 1, Stanković 1, Bogdanović 4, Novak, Kopačević 6, Vincek 10 (trener Kirić)

U uzvratnom susretu odbojkaši Šempetra su bili bolji od Centrometala i zasluženo izborili plasman u sljedeće kolo Challenge cupa. Odbojkaši Centrometala dobro su ušli u susret. Do 12. poena momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. Odlično je krenuo Kopačević, u tom periodu imao dva blok poena i jedan prolaz u napadu. Dobar je bio i Vincek. No onda par odličnih obrana u polju domaćih igrača i Šempeter stječe prednost od četiri poena. Na kraju je laganih 25:17 iako je do polovice seta bila potpuno ravnopravna igra. Drugi set jako sličan. Momčadi se izmjenjuju u vodstvu. Tada Centrometal radi malu seriju i vodi 10:7. Domaći sustižu i igra se poen za poen. Tako je do 16:16. Bio je to period odlične igre oba sastava. No od tog trenutka Centrometal nije pronašao način kako da prođe u napadu i Šempeter s devet uzastopnih poena lagano uzima i drugi set. To je očito bio prijelomni trenutak utakmice. Izgubiti lagano dva seta u kojima su do dvije trećine tih setova bili u igri odbojkaše Centrometala je očito pogodilo, izgubili su samopouzdanje i treći set su domaći lagano osvojili sa 25:15.

Kod Centrometala najbolji je bio Kopačević, dok oni igrači koji su bili najbolji u prvom susretu (Bogdanović, Posavec, Palinkaš) očito nisu imali svoj dan. U servis poenima je bilo 3:2, u blok poenima 11:7 za domaće. Puno bolji su domaći bili u igri u obrani i to je presudilo da dobe utakmicu tako uvjerljivo. Evo što nam je rekao trener Jadranko Kirić: "Zadovoljni smo kompletnim nastupom u ovom natjecanju. Bila je ovo dobra promidžba našeg kluba. Poglavito što smo ostvarili domaću pobjedu. Ipak je ovo jedna druga razina odbojke i drugačiji ambijent za igru. Danas smo dobar dio susreta igrali dobro, no tada su domaći igrači odigrali strašne poene u obrani, nešto što se u našoj ligi ne viđa. Tu je bila prevaga. Svojim igračima nemam što zamjeriti, pokušali su sve, Slovenci su bili bolji i želim im uspjeha u daljnjem natjecanju."