Odbojka 02.06.2018. 20:51. Zadnja izmjena: 02.06.2018. 20:51.

Odbojka

Eltingu treći turnir Proljetne lige Međimurja u odbojci za seniore

Treći turnir Proljetne lige Međimurja u odbojci za seniore donio je i trećeg pobjednika. Turnir je odigran u parku u Črečanu, a domaćin jer bila momčad Črečana. U prvoj utakmici Elting je prilično iznenađujuće pobjedio Črečan s 2:0, po setovima 25:21 i 26:24. Elting je bio pojačan s Miroslavom Vabecom, još su igrala sva tri Davida, Košir i mlađi Hrvoje Novak. Na drugoj strani postava Posavec, Palinkaš, Puđa, Rešetar, Krklec i Branko Juras. U drugoj utakmici Elting je igrao protiv Vularije. U ovom susretu od Vularije s prošlog turnira nedostajali su Bogdanović, te Ivan i Karlo Novak. Tako je većina tereta pala na Antonia Jurasa i Marciuša, a dizao je Jadranko Kirić. I opet je iznenađujuće pobjedu odnijela ekipa Vularije s 2:0, dva puta po 25:23.

U trećem susretu opet je bilo vrlo neizvjesno, igrali su Črečan i Vularija. Oba seta napeta do kraja završila su u korist Črečana s 25:22 i 25:21. Očekivalo se da će to Črečan uvjerljivije dobiti, na kraju su pobijedili rezultatom koji im nije bio dovoljan za prvo mjesto na turniru. Kako su sve momčadi imale po pobjedu i poraz uz set razliku 2:2 brojili su se poeni. Elting je završio kao prvi sa set razlikom +2, drugi je bio Črečan sa +1, a treća Vularija sa -3. Tako nakon tri turnira Črečan ima 11 bodova, druga Vularija ima 10, a treći Elting 9.

• Zadnji turnir igra se u Vulariji u nedjelju 10. lipnja, a do naslova pobjednika lige mogu doći sve tri ekipe. Pohvala i Črečanu kao odličnom domaćinu. Za sve sudionike osigurali su gratis pića i roštilj. (JK)

Izvor: Jadranko Kirić