Odbojka 15.09.2020. 08:58. Zadnja izmjena: 15.09.2020. 09:01.

Gradski bazeni

Gradonačelnik Kovač čestitao odbojkašicama na pijesku na odličnoj sezoni

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač u ponedjeljak je upriličio prijem za igračice Kluba odbojke na pijesku Čakovec povodom završetka sezone, a koja je u klubu ocijenjena kao najbolja do sada. Umjesto uobičajne lokacije za prijeme – Gradske vijećnice, Kovač je prijem odradio "na terenu" i to na mjestu koje se naziva domom čakovečke odbojke na pijesku – pješčanom igralištu iza Gradskih bazena Marija Ružić. Obraćajući se članicama kluba gradonačelnik je čestitao na osvajanju seniorskog Kupa Hrvatske, ali i ostalim uspjesima poput kadetske bronce i petog juniorskog mjesta te osvajanja petog mjesta u klupskom seniorskom prvenstvu.

- Zahvaljujem vam što promovirate ime Čakovca na najljepši način diljem Hrvatske. Ovom sjajnom sezonom ispisale ste zlatne stranice u povijesti kluba te se nadam da ćete u sljedećoj biti još bolje, poručio je Kovač dodavši kako će klubovi s takvim radom i rezultatom uvijek imati podršku Grada. U ime kluba zahvalio se predsjednik Ivan Vabec koji je rekao da bez podrške Grada te gradske i županijske sportske zajednice ovakvi uspjesi ne bi bili mogući. Nama je odlazak na gostovanje ili na turnir veliki logistički i financijski izazov, a bez suporta kojeg imamo to ne bismo mogli odraditi" naglasio je Vabec. Na kraju svečanosti Kovač je predsjedniku i igračicama predao prigodne poklon pakete. Inače, Klub odbojke na pijesku Čakovec osnovne je 2003. godine, a odbojka na pijesku službeno se igra od 1993., tada još pod okriljem OK Čakovec.

U ženskoj konkurenciji boje kluba u ovoj sezoni branile su: Ana Stanković, Iva Bulović, Ema Frančić, Inka Varga, Mailnda Vnuk, Tija Budiša, Klara Škvorc, Iva Hranilović, Mirjam Varga, Jana Paljak, Laura Frančić i Azra Jelenić. Muška seniorska ekipa također je u prvenstvu zauzela peto mjesto, a za čakovečki sastav nastupali su: Miroslav Vabec, Antonio Juras, Gabrijel Ivančić, Ivan Novak, Deni Vuk i Hrvoje Novak.