Odbojka 24.05.2019. 22:19. Zadnja izmjena: 24.05.2019. 22:21.

Odbojka

Igrači Centrometala i u novoj sezoni nastupat će u najvišem rangu natjecanja

Hrvatski odbojkaški savez prije godinu dana donio je odluku o promjeni sustava natjecanja u sezoni 2019./2020. Tim promjenama razdvojit će se sustavi u muškoj i ženskoj konkurenciji koji su dosada bili jednaki. U muškoj konkurenciji Superliga se proširuje s 8 na 12 klubova, a igrat će se prvo dvostrukim bod sustavom 22 kola. Nakon toga liga se dijeli u tri skupine po četiri momčadi i igra se dodatnih šest kola, a u doigravanje koje slijedi ulazi prvih šest momčadi. Dvije prvoplasirane slobodne su u četvrtfinalu, dok iz lige ispada posljednje plasirana momčad, dok pretposljednja ulazi u kvalifikacije sa prvacima drugih liga. U ovoj ligi naći će se i odbojkaši Međimurje Centrometala, a uz njih su tu zagrebačka i kaštelanska Mladost, Rijeka, osječka Mursa, Split, Sisak, Rovinj, Kitro Varaždin, zagrebački Medicinar Trnje, te Zadar, dok će se posljednji Superligaš dobiti kvalifikacijskim turnirom pobjednika drugih liga i zagrebačke Croatie.

Nadalje, ukida se Prva liga, a drugi stupanj natjecanja postaju četiri regionalne druge lige. U sjevernoj skupini bi po prvi puta trebali zaigrati Plavi iz Peklenice, koji će domaće utakmice igrati u Murskom Središću, a sljedeći stupanj natjecanja su treće lige.

Kod žena se Superliga povećava s 8 na 10 klubova, a povećava se i Prva liga s 8 na 10 klubova. U prva dva stupnja natjecanja koja se igraju na području cijele Republike Hrvatske Međimurje nema svojih predstavnica. Nakon toga slijede četiri 1.B lige, gdje će u sjevernoj skupini nastaviti s natjecanjem ŽOK Kaštel iz Pribislavca. Nakon toga slijede druge lige, a u sjevernoj skupini igrat će OK Štrigova. Zadnji stupanj natjecanja su treće lige u kojima će Međimurje imati najviše predstavnica, kao i do sada, a ta liga pokriva područje Međimurske i Varaždinske županije.