Odbojka 08.06.2017. 00:09. Zadnja izmjena: 08.06.2017. 00:22.

Odbojka

Komosar novo pojačanje Centrometalu, Proljetna liga i druge odbojkaške novosti

OK CENTROMETAL: Komosar novo pojačanje

Odbojkaški klub Međimurje Centrometal, član najvišeg ranga natjecanja u Hrvatskoj, dogovorio je dolazak novog pojačanja za narednu sezonu. Radi se o Karlu Komosaru, dosadašnjem igraču OK Sisak. Karlo Komosar rođen je 29. srpnja 1994. u Sisku. Igra na poziciji srednjeg blokera, a visok je 200 cm. Odbojkom se počeo baviti u rodnom gradu gdje je prošao sve mlađe dobne skupine i zaigrao za seniore. Jednu sezonu proveo je igrajući za MOK Rijeka s kojom je nastupio u finalu Kupa Hrvatske. Potom se vratio u Sisak. U prošloj sezoni sa svojim klubom osvojio je šesto mjesto u prvenstvu, jedno ispod međimurskog kluba. Tako se pomalo dovršava momčad Centrometala za sezonu 2017./18. Ranije je dogovoren ostanak Dražena Vinceka iz Varaždina i Davora Bogdanovića iz Osijeka. Računa se na povratak Ivana Kurteša koji zbog operacije ramena nije nastupao u proljetnom dijelu sezone. Doveden je tehničar Karlo Novak iz Nedelišća koji će uz Kristijana Gotala konkurirati za tu poziciju. Jasno, računa se i na većinu domaćih igrača koji su nastupali u protekloj sezoni.

Centrometalke u drugoj ligi?

Odbojkaški klub Međimurje Centrometal predao je zahtjev za uključivanje svoje ženske ekipe u 2. državnu ligu - skupina Centar. Centrometalovke su u protekloj sezoni nastupale su u trećoj ligi Regije Centar - skupina Sjever. Na kraju natjecanja osvojile su 3. mjesto u konkurenciji deset ekipa. Ispred njih su bile ekipe OK Kitro Varaždin II i ŽOK Kaštel Pribislavec II, dok je iza njih na četvrtom mjestu bila ekipa OK Ivanec II. Tijekom prvenstva odigrale su 18 utakmica, te su pobjedile u njih 14. Poražene su dva puta od prvaka Kitro Varaždina II te u gostima kod Kaštela II i Ivanca II. U ostalih 14 utakmica u kojima su pobjeđivale imale su set razliku 42:1. U utakmicama u kojima su poražene igrale su protiv ekipa koje su mogle imati do pet igračica koje igraju i u višem rangu natjecanja, a što su klubovi i koristili. Temeljem svega uprava kluba je došla do zaključka da je njihova ekipa „prerasla“ natjecanje u trećoj ligi, te su uputili zamolbu da ih uvrstite u natjecanje druge državne lige, a što će vjerojatno biti prihvaćeno. U klubu vjeruju da im samo nastup u višem rangu natjecanja može dati mogućnost daljnjeg napretka.

Proljetna  liga

U Proljetnoj ligi Međimurja u odbojci za seniore odigrana su nova dva susreta. U Črečanu je odigrana utakmica između Centrometala i Totovca. Centrometalovci su bolje krenuli u utakmicu i dobili prvi set sa 25:20. Totovec je bolji u drugom i sa 25:17 izjednačuje na 1:1 u setovima. Ipak u naredna dva seta Centrometal je bolji i sa 25:20 i 25:18 rješava utakmicu u svoju korist sa 3:1. U Varaždinu je gostovala Vularija. Prvi set su domaći dobili brzo i lagano sa 25:9. U preostala dva Vularija je pružila dobar otpor, ali i ti setovi sa 25:21 i 25:19 idu Varaždinu za nova tri boda. Preostala su još dva susreta regularnog dijela, oba trebaju odigrati igrači Totovca. Kod kuće dočekuju Elting i gostuju u Vulariji. Totovec bi sa obje pobjede za tri boda mogao i do prvog mjesta, ali isto tako još nemaju osigurano niti četvrto mjesto koje vodi na Final four.

Poredak: 1. Elting 8 bodova (3  3-0 9:3), 2. Centrometal 7 (4 2-2 8:8), 3. Varaždin 6 (4 2-2 7:6), 4. Totovec 3 (2 1-1 4:4), 5. Vularija 0 (3 0-3 2:9).

Izvor: Jadranko Kirić