Odbojka 26.04.2017. 08:10. Zadnja izmjena: 26.04.2017. 08:12.

Odbojka

Kup Međimurja, 2. liga centar - žene i Proljetna odbojkaška liga

2. LIGA-CENTAR (ŽENE): Poraz Kaštelanki

Odbojkašice Kaštela iz Pribislavca doživjele su treći uzastopni prvenstveni poraz. Ovaj put od njih su u Dugoj Resi bile bolje igračice Plavog zmaja. Jako loše su Međimurke ušle u susret i izgubile prvi set sa 25:10. No u drugom setu se bude i sa 25:20 poravnavaju na 1:1. Više od toga nisu uspjele, u naredna dva seta opet su domaće igračice bolje. Sa 25:16 i 25:21 dobivaju utakmicu rezultatom 3:1. Na tablici u poretku od 1. do 4. mjesta Plavi zmaj ima 19 bodova, Bjelovar 17, Kaštel 12, dok je Petrinja bez bodova. U zadnjem kolu Kaštel kod kuće dočekuje Petrinju. Već sada se zna da će djevojke iz Pribislavca natjecanje završiti na trećem mjestu. Odbojkašice drugog međimurskog kluba u ovoj ligi Štrigove ovaj tjedan nisu imale utakmicu. One će po svemu sudeći sezonu završiti na sedmom mjestu u konkurenciji 13 ekipa.

KUP MEĐIMURJA: Čakovčanke bez problema

Počelo je natjecanje u Kupu Međimurja za seniorke. U prvom susretu veteranska ekipa OK Čakovec bez većih problema pobjedila je Totovec sa 3:0. One će u četvrtfinalu gostovati kod druge ekipe Kaštela iz Pribislavca. Kasnije će pobjednik tog susreta u polufinalu igrati protiv prve ekipe Kaštela.

U donjem dijelu ždrijeba u četvrtfinalnoj utakmicu Plavi iz Peklenice dočekali su Centrometal. Na kraju su gošće bile bolje i pobjedile sa 3:1. Tako će Centrometal u polufinalu dočekati odbojkašice Štrigove.

Proljetna liga

Odbojkaški savez Međimurske županije i ove godine organizira Proljetnu ligu za seniore. Ta liga se može igrati na vanjskim asfaltiranim terenima ili u dvorani, ovisno kako domaća ekipa odredi. Ekipe se mogu sastaviti bez obzira na klupsku pripadnost. Natjecanje počinje u subotu, 6. svibnja, a liga bi trebala završiti u drugoj polovici lipnja. Rok za prijave je srijeda 26. travnja. Prijaviti se može na e-mail adresu [email protected]. Do sada su se prijavile momčadi Centrometala, Eltinga, Totovca, Vularije i Varaždina. Sustav natjecanja i raspored odredit će se nakon isteka roka za prijavu. Kotizacije za natjecanje nema.

Izvor: Jadranko Kirić