Odbojka 03.05.2017. 22:24. Zadnja izmjena: 04.05.2017. 07:03.

Odbojkaška natjecanja

Kup Međimurja za seniorke, srednjoškolsko državno prvenstvo i proljetna liga u odbojci

ODBOJKA: Kup Međimurja za seniorke

Zadnje su ligaška natjecanja završile drugoligašice. Na kraju je Kaštel iz Pribislavca završio na trećem, a Štrigova na sedmom mjestu u konkurenciji 13 klubova 2. lige Centar. Za kraj sezone ostala je završnica Kupa Međimurja za seniorke. Narednog vikenda igraju se polufinalne utakmice. U Nedelišću Centrometal dočekuje Štrigovu, a u Čakovcu veteranke OK Čakovec dočekuju Kaštel.

SREDNJOŠKOLSKO DRŽAVNO PRVENSTVO: Tehnička škola Čakovec četvrta

U Poreču je održana završnica i srednjoškolskog prvenstva. Tamo je nastupila Tehnička škola iz Čakovca. Oni su u skupini pobjedili Sisak s 2:0, a poraženi od Zadra istim rezultatom. U polufinalu su poraženi od Rovinja s 2:0. U utakmici za treće mjesto opet ih je čekao Zadar. Dobro su počeli i dobili prvi set 25:22. No do kraja su Zadrani preokrenuli i s 2:1 osvojili treće mjesto. Tako je Tehnička škola natjecanje završila kao četvrta u državi. Kao kod osnovnoškolaca i ovdje su okosnicu činili igrači Centrometala Antonio Stanković, Hrvoje Novak, Vedran David, Luka Lesinger, Sandi Pleh i Manuel Ivanušec. Još su nastupali David Mustač, Marko Srnec, Borna Valpatić, Ivan Carović, Matija Sabol i Sebastian Krznarić, a ekipu je vodio prof. Branko Augustić.

PROLJETNA LIGA: Početak u subotu

U subotu 6. svibnja počinje novo izdanje Proljetne lige Međimurja u odbojci za seniore. Radi se o natjecanju koje se provodi na vanjskim terenima, a članovi momčadi nisu nužno vezani za klubove za koje nastupaju u dvoranskoj odbojci. Ove godine igrat će Centrometal, Elting, Vularija i Totovec te kao gosti Varaždin. Igra se jednostruko svaki sa svakim, a prve četiri momčadi idu na Final four kojeg će domaćin biti prvoplasirana momčad regularnog dijela.

  • Raspored: 1. kolo (6.5./7.5.): Elting - Varaždin, Centrometal - Totovec, Vularija slobodna; 2.  kolo (13.5./14.5.): Vularija - Elting, Varaždin - Centrometal, Totovec slobodan; 3. kolo (20.5./21.5.): Centrometal - Vularija, Totovec - Varaždin, Elting slobodan; 4. kolo (27.5./28.5.): Vularija - Totovec, Elting - Centrometal, Varaždin slobodan; 5. kolo (3.6./4.6.): Totovec - Elting, Varaždin - Vularija, Centrometal slobodan; subota (17.6.) i nedjelja (18.6.) - završnica.

Izvor: Jadranko Kirić