Odbojka 27.04.2019. 07:22. Zadnja izmjena: 27.04.2019. 07:22.

Odbojka

Mladi Centrometala u Sisku, za seniore OK Međimurje Centrometala sezona je završena

JUNIORSKO PRVENSTVO SREDIŠNJE I SJEVERNE HRVATSKE: Mladi Centrometala u Sisku

U Sisku je u nedjelju započelo juniorsko prvenstvo središnje i sjeverne Hrvatske. Kroz tri turnira šest momčadi odigrat će svaki sa svakim po jednu utakmicu. U prvenstvu se natječu zagrebački klubovi Mladost i Croatia, zatim Sisak, Gorica, Kitro Varaždin i međimurski Centrometal.

Na prvom turniru Centrometal je odigrao dvije utakmice. Prvo su igrali protiv Gorice. Loše su ušli u utakmicu i izgubili prvi set 25:10. No, nakon toga se utakmica bitno promijenila. Centrometal je prvo sa 25:18 poravnao, a u odlučujućem trećem setu uvjerljivo pobijedio 15:7.

Drugu utakmicu igrali su protiv Kitro Varaždina. Dobro su ušli u utakmici, vodili cijeli set sve do 23:20. Imali su kasnije i set loptu. No, to su prosuli i izgubili 27:25. Drugi set ponovo ista slika. Vodili su do samog kraja, nisu iskoristili šest set lopti i opet izgubili u neizvjesnoj završnici sa 32:30.

Za momčad su nastupili Filip Jengić, Niko Vidović, Rene Rihtarec, Luka Lesinger, Manuel Ivanušec, Matej Kovačić, Sandi Pleh, Borna Stojko, David Baranašić, Fran Kirić i Bartol Marodi. Momčad je vodio Siniša Novak.

Završni turnir je u Nedelišću u nedjelju 28. travnja.

NOVOSTI IZ CENTROMETALA: Dogovoreno prvo pojačanje za sljedeću sezonu

Dok juniori igraju regionalno prvenstvo, a mlađe kadete čeka državno prvenstvo u Rovinju, za seniore OK Međimurje Centrometala sezona je završena. I ove sezone ostvareni su odlični rezultati, prije svega to su ulazak u polufinale prvenstva i kupa. No, u klubu se već okreću novoj sezoni. Zasad je klub dogovorio ostanak sljedećih igrača: Hrvoje Zelenika, Gabrijel Ivančić, Antonio Juras, Deni Vuk, Vedran David i Vanja Marciuš. Na kraju karijere su Marijan Palinkaš i Tomica Posavec, no oni će biti uz klub i nije nemoguće da opet pomognu momčadi ako bude potrebno.

Za narednu sezonu već je dogovoren dolazak novog igrača. Radi se o Ivanu Oreškoviću. Ivan je rođen 1992., igra na mjestu srednjeg blokera, visine je 205 cm. Dosad je igrao u zagrebačkoj Mladosti, Gorici, Kitro Varaždinu i Sisku. U klubu još planiraju dovesti jednog primača i korektora.