Odbojka 19.10.2017. 06:03. Zadnja izmjena: 19.10.2017. 06:07.

Odbojka

Mladost prejaka za Centrometal u Superligi, u 2.ligi uspješni Kaštel i Štrigova

SUPERLIGA: Mladostaši prejaki za Centrometal

CENTROMETAL - MLADOST  1:3

(25:22, 15:25, 16:25, 18:25)

Nedelišće - dvorana NGC Aton, gledatelja 100, suci: Pavičić, Jurković (oboje Sisak)

Centrometal: Bogdanović 16, Vincek 10, Kurteš, Gotal 3, Juras 10, Vuk 1, Palinkaš 8, Posavec, Komosar 7, Karlo i Ivan Novak, David, Kopačević (treneri Kirić i Novak)

U prvoj domaćoj ovosezonskoj utakmici Centrometal je dočekao najvećeg kandidata za prvaka Hrvatske zagrebačku Mladost. Gosti su u ovu sezoni ušli znatno pojačani, te su u uvodu u sezonu u Kaštelima uvjerljivo osvojili Superkup. Krenulo je vrlo izjednačeno. Mladost je imala sitnu prednost, no domaći im nisu da se odvoje. Dobro su domaći igrali u svim segmentima igre. Kod 13:13 dvije pogrešno dosuđene lopte u korist Mladostaša malo su podigle atmosferu u dvorani. No Centrometalovci se ne predaju i stalno stižu goste. I onda u završnici preuzimaju vodstvo. Od dvadesetog poena čak tri bloka domaćih, ukupno u setu pet naspram niti jednog gostiju i to je presudilo. Set završava 25:22 za Centrometal.

Dobro je Centrometal počeo i drugi set, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. Zadnju prednost domaći imaju kod 10:9. No potom staju. Čak sedam uzastopnih poena gostiju prelomilo je set, pa i utakmicu. Dobrim servisima Mladostaši su domaće odmakli od mreže, a napadači Centrometala nisu uspjevali to nadoknaditi u napadu. Gosti su počeli blokirati i rezultat svega ja 25:15 za Mladost. Nastavilo se tako i treći set. Lošiji prijem domaćih gosti su koristili, te blokom i kontranapadima stjecali prednost. Ovaj su set dobili 25:16. Krajem seta u igru je na poziciji libera ušao Kurteš što mu je prvi nastup u 2017. godini nakon operacije ramena. Četvrti set igra se nije bitno promijenila. Domaći su se pokušavali servisom vratiti u igru, ali to im nije uspjevalo. Gosti su i dalje dominirali, te i taj set sigurno priveli kraju sa 25:18.

U domaćim redovima istaknuli su se veteran Palinkaš i mladi Juras, dok su kod gostiju najbolji bili Dukić i Marelić čijim je ulaskom i krenuo preokret u utakmici.

  • U narednom tjednu Centrometal očekuju dva gostovanja. U srijedu u Zagrebu igraju utakmicu osmine-finala Kupa Hrvatske protiv Croatie, a u subotu u sklopu trećeg kola lige idu u Kaštelu državnom prvaku.

2. LIGA CENTAR (ŽENE): Uspješni Kaštel i Štrigova

Nedelišće Elting - Čazma  0:3

(20:25, 23:25, 23:25)

Nedelišće - dvorana NGC Aton, gledatelja 50, suci: Kopačević (Črečan), Novak (Pribislavec)

Nedelišće: Wrana, Kovač, Treska, Mošmondor, Cmrečnjak, Bašić, Kralj, Baksa, Brigita i Ana Novak, Petran, Vrhar

U drugoligaškom debiju odbojkašice Nedelišće Eltinga poražene su kod kuće maksimalnim rezultatom od Čazme. A nije trebalo tako biti. Prvi set domaće su stigle prednost gošći od tri poena i izjednačile na 20:20. No više nisu osvojile niti poen. U drugom setu nadoknadile su prednost gošći od čak devet poena, izjednačle na 23:23 i izgubile set. Treći set gotovo identičan. Domaće su stigle sedam prednosti Čazme, imale 23:23 i izgubile 25:23. U redovima Međimurki istakla se libero Mia Vrhar.

  • Mnogo uspješnija bila su preostala dva međimurska kluba. Kaštel je očekivano pobjedio u Brckovljanima tamošnji Brcko s 3:0. Po setovima je bilo 25:12, 25:16 i 25:16. Ugodno je iznenadila Štrigova koja kod kuće sa 3:0 pobjedila prošlogodišnjeg doprvaka lige Bjelovar. Po setovima je bilo 25:23, 25:21 i 25:23.

- Odbojkašice Nedelišće Eltinga prvi nastup u drugoligaškom društvu odigrale su u novim dresovima proizvođača Zeus koje je donirala tvrtka Elting d.o.o. iz Pušćina

Izvor: Jadranko Kirić