Odbojka 30.01.2020. 09:53.

Dvije utakmice

Najmlađi odbojkaši Međimurje Centrometala u Daruvaru na regionalnom prvenstvu

Proteklog vikenda zbog završnice juniorskog prvenstva Hrvatske nije se igralo redovno kolo Superlige. Ono se nastavlja u subotu kad Međimurci gostuju u Rijeci.

No zato su nastupali najmlađi odbojkaši Međimurje Centrometala. Oni su u Daruvaru nastupili u dvije utakmice regionalnog prvenstva. Radi se o kategoriji dječaka rođenih 2005. i mlađim. Centrometal je odlučio da će u ovom natjecanju nastupati sa mnogo mlađim uzrastom, uglavnom 2007. godištem. Tako je cilj da mladi igrači ovdje skupljaju prva iskustva, a da pravi rezultati trebaju doći za dvije godine. Isto tako da ovo bude i priprema za prvenstvo najmlađih kadeta koje se igra na proljeće.

U prvoj utakmici igrali su protiv Čazme. Prvi set su dobili 25:22. Drugi su izgubili istim rezultatom. Treći odlučujući set otišao je na stranu Čazme sa 25:11.  U drugoj utakmici protivnik je bio Sisak. I u toj utakmici su poraženi sa 2:1. Po setovima je bilo 22:25, 22:25 i 25:14. Mladići su pokazali veliki napredak obzirom na prvi turnir u Varaždinu. Treći turnir igra se u veljači u Nedelišću, a četvrti u ožujku u Čazmi. Nastupili su Patrik Ladić, Leon Škvorc, Leo Marciuš, Gabrijel Sever, Matej Zadravec, Luka Vranović, Kevin Herjavec, Aleksandar Majhen i Mihael Lukman, a vodio ih je Siniša Stanković.