Odbojka 12.02.2016. 10:55. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

1. A LIGA

Odbojka: Centrometal pobjedom u drugu fazu natjecanja

CENTROMETAL - ROVINJ  3:1 (25:17, 14:25, 25:23, 25:21)


Nedelišće - NGC Aton, gledatelja 50, suci: Vedriš, Zidanić (oboje Zagreb)
Centrometal: Novak, Marciuš, Kurteš, Gotal, Vuk, Ščerbakov, Posavec, Kopačević, Prlić, Puđa, Prprović (trener Kovačić)


Utakmica zadnjeg kola prve faze natjecanja nije privukla značajan broj gledatelja. Bila je to utakmica bez ikakve rezultatske važnosti obzirom da se bodovi iz tog susreta ne prenose u drugu fazu. Centrometal je nastupio bez tri igrača startne postave, bez Bogdanovića, Čičkovića i Palinkaša. Tako su priliku u početnoj postavi dobili Prprović, Puđa i Vuk.
U prvom setu potpuna dominacija Međimuraca. Bolji u svim segmentima igre poveli su 16:10, a zatim tu prednost povećali do kraja seta na 25:17. No u drugom setu druga priča. Jako loš prijem Centrometala doveo je goste u prednost od čak devet poena prednosti. Tu prednost domaći nisu mogli nikako dostići jer su nakon toga promašivali ogroman broj servisa. Početkom trećeg seta serija servisa Kurteša i Centrometal vodi 4:0, malo kasnije i 9:3. No bez previše žara u igri domaćih prednost je pomalo kopnila da bi poravnanje došlo kod 20:20. S tri uzastopna poena opet stječu značajnu prednost koju u napetoj završnici ne gube. Četvrti set jako sličan. Oper Kurteš radi 5:0 na servisu. Kasnije je 10:2. No poravnato je već kod 14:14. Centrometal tada opet stječe prednost od tri poena sa kojom ulazi u završnicu seta. Na kraju je 25:21.

 

  • Sa 10 pobjeda u 14 susreta Centrometal je prvu fazu natjecanja završio na 3. mjestu i izborio pravo da se u drugoj fazi natječe među četiri najbolje hrvatske momčadi. Prvi protivnik bit će im državni prvak Mladost Marina Kaštela. Zbog nastupa Dalmatinaca u međunarodnim natjecanjima taj će se susret odigrati u utorak 16. veljače. Nakon toga slijede dva domaća susreta, 20. veljače u Nedelišće dolazi zagrebačka Mladost, a tjedan dana kasnije Sisak.

TABLICA

  • Druga faza: od 1. do 4. mjesta - Mladost Zagreb 13, Mladost Marina Kaštela 13, Centrometal 5, Sisak 5. Igra se dvostrukim bod sustavom. Pored ekipa naveden je broj bodova koje prenose iz međusobnih susreta prve faze.

 

Izvor: Jadranko Kirić