Odbojka 10.05.2019. 08:57. Zadnja izmjena: 10.05.2019. 08:59.

Novosti

Odbojka: Državno prvenstvo za mlađe kadete i juniorsko prvenstvo središnje i sjeverne Hrvatske

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA MLAĐE KADETE: Mladi odbojkaši Centrometala osmi u državi

Mlađi kadeti OK Međimurje Centrometal nedavno su nastupali na državnom prvenstvu u Rovinju te na kraju zauzeli osmo mjesto u konkurenciji jedanaest ekipa U svojoj skupini igrali su s vršnjacima iz Čavala, Kaštela, Nuštra i Zagreba te upisali tri poraza i jednu pobjedu. Kako su bili četvrti u grupi, u borbi za sedmo mjesto igrali su protiv zagrebačke Mladosti. Prvi set momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. Tako je bilo do 23:23. No, sa dva poena Mladost je došla do prvog seta. Drugi set Zagrepčani su dobili lakše sa 25:16.

Na prvenstvu su nastupili Aleksandar Stanković, Patrik Ladić, Borna Čuček, Filip Novak, Zahar Novak, Emanuel Frančić, Patrik Jambrović, Sebastijan Novak, Leo Marciuš i Leon Škvorc, a vodio ih je Josip Treska.

JUNIORSKO PRVENSTVO SREDIŠNJE I SJEVERNE HRVATSKE: Juniori osvojili peto mjesto

U Nedelišću je nedavno završeno juniorsko prvenstvo središnje i sjeverne Hrvatske. Kroz tri turnira šest momčadi odigralo je svaki sa svakim po jednu utakmicu. Natjecali su se zagrebački klubovi Mladost i Croatia, zatim Sisak, Gorica, Kitro Varaždin i Međimurje Centrometal, koji je na kraju završio na petom mjestu, ostvarivši jednu pobjedu, dok je naslov osvojila ekipa Mladosti iz Zagreba. Valja naglasiti da su pravo nastupa imali igrači rođeni 2000. godište, a Centrometal je u prosjeku igrao sa dvije godine mlađom ekipom.

Za momčad su nastupili Filip Jengić, Niko Vidović, Rene Rihtarec, Luka Lesinger, Manuel Ivanušec, Matej Kovačić, Sandi Pleh, Borna Stojko i Fran Kirić i Bartol Marodi. Momčad su vodili Siniša Novak i Jadranko Kirić.


Na naslovnoj fotografiji su mladi odbojkaši Centrometala koji su izborili nastup na državnom prvenstvu u Rovinju.