Odbojka 24.05.2017. 07:20. Zadnja izmjena: 24.05.2017. 07:23.

Novosti iz odbojke

Odbojka: Kadetsko regionalno prvenstvo, Proljetna liga i novi županijski suci

KADETSKO REGIONALNO PRVENSTVO: Mladi Centrometala skupljali iskustvo

U subotu je u dvorani NGC Aton u Nedelišću održan prvi turnir odbojkaškog regionalnog prvenstva za kadete. Radi se o igračima rođenim 2000. godine i mlađim. Nastupilo je sedam momčadi: Mladost, Croatia i Trnje iz Zagreba, Sisak, Gorica, Daruvar i domaći Centrometal. Međimurski sastav prijavio se za ovo natjecanje iako nema niti jednog igrača rođenog 2000. godine te su nastupili s drastično mlađom ekipom. Stoga se neki rezultat realno nije niti mogao očekivati, već skupljanje iskustva.

U prvoj utakmici igrali su protiv Siska. Dobro su krenuli, poveli na početku susreta. No ipak je na kraju bilo 2:0 za Sišćane, po setovima dva puta na 16 poena. U drugom susretu čekao ih je još jači protivnik Croatia. U tom susretu uspjeli su skupiti po 8 i 12 poena. U trećem susretu imali su protivnika po mjeri. Protiv Gorice igrali su dobro prvi set, te u završnicu ušli sa vodstvom 22:19. No to su propustili. Ipak drugi set su nastavili sa dobrom igrom i sa 25:22 izjednačili na 1:1. Treći set nisu uspjeli zadržati taj nivo igre i on je sa 15:9 pripao Goričanima. U ostalim susretima zagrebačke momčadi Mladost, Croatia i Trnje pokazali su da su najbolji u regiji u ovoj kategoriji i ostvarili sve pobjede u svojim susretima. Narede subote igra se završni turnir u Sisku. Tamo će Centrometal igrati protiv Mladosti, Trnja i Daruvara. Za Centrometal su nastupili Manuel Ivanušec, Sandi Pleh, Matej Kovačić, Rene Rihtarec, Niko Vidović, Filip Jengić, Luka Havaši, Antonio Mihalinčić i Mihael Grabar, a ekipu je vodio Josip Treska.

Rezultati: Centrometal - Sisak 0:2, Mladost - Gorica 2:0, Centrometal - Croatia 0:2, Trnje -  Daruvar 2:0, Sisak - Croatia 0:2, Daruvar - Mladost 0:2, Centrometal - Gorica 1:2, Sisak - Mladost 0:2, Daruvar - Croatia 0:2, Gorica - Trnje 0:2.

Proljetna liga

Nastavljeno je natjecanje Proljetne lige Međimurja u odbojci za seniore. U Črečanu su igrali Centrometal i Vularija. Prvi set vodila se izjednačena borba, na kraju je set pripao gostima. U naredna dva seta Centrometal je bio mnogo bolji i poveo sa 2:1. U četvrtom setu opet neizvjesno, no ovaj put je set otišao na stranu Centrometala za konačnu pobjedu od 3:1. U drugom susretu igranom u Totovcu domaća momčad odigrala je svoju prvu utakmicu. Totovec je zabilježio dobar nastup i sa 3:1 pobjedio ekipu Varaždina. U narednom kolu u Vulariji gostuje Totovec, dok se u Črečanu igra derbi između Eltinga i Centrometala. Poredak: 1. Elting 6 bodova (2-0, 6:1), 2. Totovec 3 (1-0, 3:1), 3. Centrometal 2 (1-1, 3:4), 4. Varaždin 3 (1-2, 4:6), 5. Vularija 2 boda (0-2, 2:6).

Novi županijski suci

Tijekom regionalnog natjecanja za kadete u Nedelišću održan je i sudači ispit za nacionalne i županijske odbojkaške suce. Od šest sudaca koji su polagali i uspješno svladali ispit, dvije sutkinje su bile iz Međimurja. Radi se o Lari Novak i Darini Ivačić iz Pribislavca. Njih dvije do sada su bile općinsko-gradski suci, a sad su stekle naziv županijskog odbojkaškog suca.

Izvor: Jadranko Kirić