Odbojka 11.01.2020. 16:59. Zadnja izmjena: 11.01.2020. 16:59.

Analiza

ODBOJKA: Kakva je bila polusezona?

Na kalendarskom kraju godine uvijek je vrijeme da se rade analize ostvarenih rezultata, pa ćemo i mi proanalizirati međimursku odbojku u 2019. godini.

  • Ona je za najbolji međimurski odbojkaški klub Međimurje Centrometal bila iznimno uspješna. Prva je to godina u kojoj su i u Superligi i u Kupu Hrvatske došli do polufinala među četiri najbolje momčadi. Nakon lige koju su završili na petom mjestu u doigravanju su učinili pothvat i u četvrtfinalu izborili polufinale. U dvije utakmice u kojima je osječka Mursa imala prednost domaće treće utakmice Međimurci su slavili s 3:1 u gostima i 3:2 kod kuće. U polufinalu je očekivano zagrebačka Mladost bila prejaka. U Kupu Hrvatske također su u četvrtfinalu napravili iznenađenje i glatko nadigrali Rijeku s 3:0. U polufinalu su ponovo poraženi od zagrebačke Mladosti. U novu sezonu ušli su s promijenjenim sastavom. Neki stariji igrači završili su igračku karijeru, šansu su dobili mlađi igrači s pojačanjima sa strane. Usprkos teškom rasporedu, polusezonu su završili na šestom mjestu s bodom manje od četvrte ekipe te s realnom opcijom da u drugom dijelu uz bolji raspored dođu među prve četiri momčadi. Kod kuće su osvojili svih 15 mogućih bodova, problem su predstavljala gostovanja. No, definitivno uspješna polusezona i nastavak zadržavanja dobrih rezultata godinama unatrag.
  • Odbojkaši Plavih iz Peklenice nakon osvajanja naslova prvaka treće lige odlučili su se novo poglavlje u Klubu i zaigrali su u Drugoj ligi koja pokriva središnju i sjevernu Hrvatsku. Da mogu dobro igrati u toj konkurenciji vidjelo se već u Kupu regije Centar u kojem su došli do finala. U prvenstvu su u osam utakmica ostvarili tri pobjede i deset bodova, što im je donijelo trenutno šesto mjesto na tablici.
  • ŽOK Kaštel iz Pribislavca u prvoj sezoni igranja u 1. B ligi u konkurenciji 12 ekipa osvojio je sedmo mjesto, što je definitivno uspjeh. U novoj polusezoni još su i bolje. Trenutno su na trećem mjestu na tablici. U 11 utakmica pobijedile su u njih šest i skupile 20 bodova. Liga je dosta izjednačena i sve je moguće do kraja prvenstva. Uz to su osvojile i peto mjesto s juniorkama u regiji Centar. Isto tako im je druga ekipa drugoplasirana u Drugoj ligi u svojoj skupini.
  • Odbojkašice Štrigove u Drugoj ligi, u konkurenciji 13 klubova, osvojile su dobro šesto mjesto. U novoj polusezoni klubovi igraju prvo podijeljenji u dvije grupe. Štrigova je s četiri pobjede i četiri poraza trenutno treća u skupini od sedam ekipa.
  • U trećoj ženskoj ligi Međimurje ima četiri predstavnika u konkurenciji 11 ekipa. Naslov jesenskog prvaka uvjerljivo je osvojila ekipa Nedelišće Eltinga pobijedivši u svih deset utakmica i skupivši 28 bodova. Plavi iz Peklenice sa šest pobjeda i 17 bodova nalaze se na četvrtom mjestu. Totovec je u devet utakmica ostvario tri pobjede i s deset bodova nalazi se na sedmom mjestu. Treća ekipa Kaštela, koja skuplja prva iskustva, s dvije pobjede na desetom je mjestu.
  • U novoj 2020. godini prvi s natjecanjem kreću Superligaši. Centrometal će već 11. siječnja dočekati osječku Mursu. Natjecanje 1. B ženske lige kreće 22. siječnja, kad Kaštel gostuje u Sisku. Ženska Druga liga započinje 25. siječnja. Muška Druga liga nastavlja se 1. veljače, kada startaju i trećeligašice.