Odbojka 15.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

ODBOJKA NA PIJESKU

KADETKINJE ČAKOVCA ČETVRTE U DRŽAVI!


Zagrebački Jarun u subotu je bio domaćin završnice ovogodišnjeg državnog prvenstva za kadetkinje, na kojem su, u konkurenciji 9 ekipa, kadetkinje Čakovca(fotografija) osvojile visoko 4. mjesto i gotovo ponovile lanjski plasman kada su bile brončane. Ekipe su, prema prošlogodišnjem plasmanu, igrale u 3 skupine-svaka sa svakom, a potom su 3 prvoplasirana sastava i najbolji drugi ušli u polufinale, dok su ostali završili natjecanje i ostvarili plasman po rezultatima u skupinama. U prvom susretu odbojkašice KOP-a Čakovec igrale su sa zagrebačkim Jarunom i stigle do boda. Ana i Sanda Novak s 2:0(27:25, 21:10) nadigrale su par Posečak/Bukša, a Đunđek i Marić očekivano su bile istim rezultatom bolje od Marije Rešetar i Saše Leskovar(najmlađe igračice prvenstva), kojima je to bila tek prva pjeskaška sezona. U drugom susretu skupine KOP-ovke su igrale sa zagrebačkom Mladosti i odličnim nastupom oba para dobile susret s uvjerljivih 2:0. Prvo su Ana i Sanda u 2 seta(21:10, 21:5) dobile par Činić/Zokić, a Marija i Saša s istovjetnih 2:0(21:10, 21:10) drugi zagrebački par Iličković/Ajruli što je Čakovčankama osiguralo igranje u polufinalu. U polufinale su se, uz Čakovčanke, plasirali pobjednici skupina A i B(Zagreb i Vrapče), te drugoplasirani sastav C skupine-Jarun. U polufinalu su KOP-ovke igrale sa Zagrebom, ponajboljim hrvatskim sastavom i umalo priredile senzaciju. U prvom meču Ana i Sanda s 2:0(23:21, 21:17) nadvisile su zagrebački dvojac Stipanović/Šarčević), ali su potom znatno iskusnije Krivić i Odžić bile prejake za mlade i neiskusne Mariji i Sašu i s 2:0(21:10, 21:12) poravnale skor na 1:1 i zahvaljujući tek većem broju međusobno osvojenih poena izborile polufinale. U drugom polufinalu Vrapče je s 2:0 bilo bolje od Jaruna i stiglo također do finala. U susretu za 3. mjesto i brončane medalje kadetkinje Čakovca ponovo su igrale s Jarunom i nakon velike borbe izgubile rezultatom 2:0, a svemu je kumovao i veliki umor na vrućem jarunskom pijesku. Prvi naš par(Ana i Sanda Novak) poražen je od para Đunđek/Marić, rezultatom 2:0(21:16, 21:16), a potom i Marija i Saša istovjetnim rezultatom(21:16, 21:15) od domaćeg para Bukša/Posečak. Naslov kadetskih prvakinja pripao je sastavu Vrapča pobjedom u 2 seta nad Zagrebom. Konačan poredak(sezona 2015.): 1. KOP Vrapče, 2. KOP Zagreb, 3. KOP Jarun, 4. KOP ČAKOVEC, 5. KOP Split, 6. KOP Fenix, 7. KOP Retfala(Osijek), 8. KOP Mladost, 9. KOP Opatija. Po završetku natjecanja 3 prvoplasirana sastava primila su medalje, a sve ostale ekipe diplome za sudjelovanje. Rezultat Čakovčanki pravi je podvig, jer biti ispred klubova poput Splita, Fenixa i Mladosti i s tako mladim i neiskusnim sastavom vrijedno je divljenja. Ekipu je u Čakovcu pripremao i u Zagrebu odlično vodio Ivan Vabec.


U SUBOTU „KUP GRADA“-POJEDINAČNO PRVENSTVO
HRVATSKE ZA SENIORKE


Klub odbojke na pijesku-Čakovec organizator je 2. po redu Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniorke, pod nazivom „Kup grada“ koje se ovog vikenda održava na lijepo uređenom pjeskaškom igralištu pri čakovečkoj Ekonomskoj i trgovačkoj školi. U petak(19. 6.) igraju se kvalifikacije, a glavni turnir na rasporedu je u subotu(20. 6.) na kojem će 8 ekipa-sistemom dvostruke eliminacije-razigravati za ovogodišnjeg pobjednika ovog popularnog turnira. Odbojkaški klub Čakovec na ovom će turniru imati 2 svoja najjača para, Anu Stanković i Saru Petak, te Anu i Sandu Novak, koje će u jakoj konkurenciji nastojati polučiti što bolji rezultat. Domaćin je za 3 prvoplasirana para osigurao medalje i novčane nagrade, a za sve sudionike turnira i djelatnike prigodne majice. Inače, ovaj turnir igra se pod visokim pokroviteljstvom grada Čakovca, a naravno svoj će prilog dati i brojni sitni sponzori.


U NEDJELJU U ČREČANU-ZAVRŠNICA PROLJETNE LIGE 


Ekipa Eltinga, kao prvoplasirana momčad osnovnog dijela natjecanja, domaćin je završnog turnira ovogodišnje Proljetne lige, koji će se ove nedjelje(21. lipnja) održati na vanjskom igralištu kod Vatrogasnog doma u Črečanu. Završni turnir izborila su 4 prvoplasirana sastava(Elting, Centrometal, Plavi(Peklenica) i Mladost(Vularija)), svi susreti igrati će se na 3 dobivena seta, osim susreta za 3. mjesto koji se igra na 2 dobivena seta. U prvom polufinalu(15 h) igraju Elting-Mladost, a u drugom(16 i 30 h) Centrometal-Plavi. Poraženi sastavi igrati će za 3. mjesto(18 i 30h), dok je finalni susret zakazan za 19 i 30 h.

Izvor: 3138