Odbojka 18.07.2018. 08:17. Zadnja izmjena: 18.07.2018. 08:19.

Zagreb

Odbojka na pijesku: Čakovčanke ipak bez plasmana na EP

Pješčani odbojkaški tereni na zagrebačkom Jarunu bili su u nedjelju, 8. srpnja mjesto odigravanja kvalifikacija za nastup na Europskom prvenstvu u odbojci na pijesku do 18. godina. Između 13 najboljih hrvatskih ženskih parova tražio se jedan koji će predstavljati Lijepu našu na smotri najboljih juniorki starog kontinenta. Među onima koja su tražile vizu bila su u dva čakovečka para: Tija Budiša – Ema Frančić i Mirjam Varga - Anja Šmitran. Oba para iz Kluba odbojke na pijesku Čakovec su se uspješno plasirala među osam najboljih, a tamo je čakovečka odbojka na pijesku ostala bez jednih predstavnica.

Par Varga/Šmitran poražen je u četvrtfinalu od Osječanki Dugančić/Matusina s 21:19 i 21:16. Više sreće imale su Budiša/Frančić koje su nadigrale drugi osječki par Karatović/Purgar s 2:1 u setovima. Bilo je 21:12, 13:21 i 19:17. No, kako bi izborile finale morale su ponovo odmjeriti snage s Osječankama. Protivnice su im bile Dugančić/Matusina. Iako se očekivala velika borba, pa čak i možda prilika da se osveti poraz drugog čakovečkog para, nije bilo neizvjesnosti jer su cura iz grada na Dravi glatko pobijedile. Trener Kluba odbojke na pijesku Čakovec Ivan Vabec rekao je kako je zadovoljan konačnim plasmanom:

- Imati dva para u četvrtfinalu s time da se jedan od njih borio za finale je veliki uspjeh. Možda smo očekivali malo više borbe u polufinalu, ali naše djevojke su izgorjele u želji i ne možemo im na ničemu zamjeriti. Veseli što su mlade, a kada steknu potrebno iskustvo bit će spremne i za najveće izazove, rekao je Vabec i dodao kako su njegove igračice pokazale najviše borbenosti i lijepih poteza što je publika znala nagraditi velikim pljeskom.

Izvor: tj