Odbojka 25.08.2020. 13:30. Zadnja izmjena: 25.08.2020. 13:38.

ODBOJKA NA PIJESKU

Odbojka na pijesku: Čakovčanke osvojile kup

Ema Frančić, Iva Bulović, Mirjam Varga i Iva Hranilović ispisale su minule subote najsjajnije retke životopisa Kluba odbojke na pijesku Čakovec. Čakovčanke su u Zagrebu pobijedile na Završnici kupa Hrvatske 2020. u odbojci na pijesku.

Trener čakovečke ženske ekipe Ivan Vabec nije krio ponos rezultatom.

-Ovo je najveći uspjeh u povijesti našeg kluba, poručio je.

U završnici kupa održanoj na terenima KOP Siget, ekipa iz Čakovca u polufinalu je odmjerila snage s Klubom odbojke na pijesku Osijek. I prije početka dvoboja bio je važan rezultat posljednjeg međusobnog ogleda na Prvenstvu Hrvatske u Splitu kada je bilo 1:1. Vabecove igračice u dvoboj su ušle maksimalno motivirane što se vidjelo u konačnom rezultatu, glatkoj pobjedi od 2:0.

„Naš prvi par Ema Frančić i Iva Bulović do nogu je potukao Osječanke. Imale su cure dobar početni udarac, odličnu obrana u polju, a u napadu su jakim smečevima izbile svaku nadu protivnicama za uspjeh. U drugom susretu Mirjam Varga i Iva Hranilović prekopirale su igru svojih prethodnica i izborili smo finale“ rekao je Vabec. U dvoboju za osvajanje prestižne titule čekao ih je domaćin završnice KOP Siget.

U prvom susretu Ema Frančić i Iva Bulović odigrale su sjajno, a cijelo vrijeme susreta vodila se rovovska borba za svaki poen. Prvi set je dobiven s 21:17, a sredinom drugog setu mala kriza u prijemu kod naših i set odlazi na protivničku stranu 18:21. U trećem setu naše opet briljiraju osvojivši ga rezultatom 15:12. U zadnjoj utakmici koja odlučuje o pobjedniku finala, Mirjam Varga i Iva Hranilović iznenađuju protivnice, posebno dobrim prijemom, te preciznim i učinkovitim napadima.

Prvi set osvajaju s 21:18, ali drugi gube s 17:21. Treći odlučujući naše otvaraju sjajno, povele su s 4:0. Sigećanke uzvraćaju i poravnavaju rezultat.

Obje ekipe pokazuju nevjerojatnu borbenost i upornost, ali završnica seta sretno, rezultatom 13:15, odlazi na stranu domaćinki“.

Ključ je bio osvajanje 13. poena u trećem setu. Doslovce za taj jedan poen naše su bile bolje u ukupnom zbroju bodova, setova i poena od apsolutnog favorita završnice kupa. Matematički je to izgledalo ovako: KOP Čakovec - KOP Siget, bodovi 1:1, setovi 3:3 poeni 105:104. Još veću težinu osvajanju titule daje podatak da je KOP Siget aktualni pobjednik Klupskog prvenstva Hrvatske.