Odbojka 06.09.2018. 09:39. Zadnja izmjena: 06.09.2018. 09:41.

Zagreb

ODBOJKA NA PIJESKU: Čakovčanke pete u državi

Zagrebački Jarun bio je mjesto odigravanja završnice prvenstva 1. Hrvatske lige u odbojci na pijesku. Primaran cilj ženskoj ekipi KOP Čakovec bilo je zadržati peto mjesto te prestići četvrtoplasirani KOP Zagreb koji je nakon prvog dijela natjecanja Čakovčankama bježao samo dva boda. U prvom susretu protiv splitskog Žnjana oba naša para Varga/Leskovar i Bulović/Frančić više od časnog poraza nisu mogla. U drugom susretu protiv KOP-a Zagreb Bulović/Frančić odličnom igrom prizemljuju Đolongu i Novak s glatkih 2:0, dok su na drugom terenu Inka i Mirjam Varga protiv Stipanović/Šutalo vodile pravu rovovsku borbu za svaki poen. U posljednjem susretu dana između osječke Retfale i Čakovca repriza prethodnog susreta, samo je susret I. Varge/M. Varge protiv Kezerić/Samarđić još neizvjesniji.

U drugom dvoboju Bulović/Frančić protiv Marić/Martinko sigurnom igrom u prvom setu su slomile protivnice. U prvom susretu u nedjelju protiv KOP Sigeta parovi Budiša/Leskovar i Bulović/Frančić igraju bez opterećenja, a u drugom nedjeljnom susretu protiv KOP Banjole, Sokolov/Božeglav bile su prevelika prepreka za I. Vargu/Leskovar. Posljednji dvoboj Čakovčanki pokazao se iznimno bitnim jer bi eventualnim porazom protiv KOP-a Jarun ugrozile peto mjesto. No, par Bulović i Frančić te I. Varga i Budiša ipak su se pobrinule da se te ne dogodi.

Igračice KOP-a Čakovec: Mirjam Varga, Iva Bulović, Ema Frančić, Inka Varga, Saša Leskovar, Brigita Novak, trener Ivan Vabec i Tija Budiša