Odbojka 23.08.2019. 12:45. Zadnja izmjena: 23.08.2019. 12:47.

Masters turnir

ODBOJKA NA PIJESKU: Čakovčanke stigle do četvrtfinala!

Najjači pojedinačni turnir odbojke na pijesku u Hrvatskoj ove sezone odigran je nedavno u Ičićima pokraj Opatije. Na Masters turniru pojedinačnog prvenstva Hrvatske pored hrvatskih, nastupile su i igračice iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije. Prvog dana natjecanja, igrane su kvalifikacije u kojima se dvanaest parova borilo za preostalih šest mjesta glavnog turnira na kojem igra najboljih 16 parova. Našem paru Ana Stanković i Inka Varga Hrvatski odbojkaški saveza dodijelio je "wild card" što je značilo direktno uvrštavanje na glavni turnir. Ostala naša tri para su tražila su prolaz među šesnaest najboljih kroz kvalifikacije. Paru Stanković/Varga tamo se pridružio par Ema Frančić/Iva Bulović, koje su uspješno prošle kroz kvalifikacije. U glavni dio turnira nisu se uspjele plasirati Tija Budiša i Mirjam Varga, koje su izgubile od konačnih pobjednica turnira, para Buvinić/Ilić. Najmlađe na turniru, Iva Hranilović i Klara Škvorc, pokazale su da već sada mogu parirati seniorskim parovima, iako su izgubile u kvalifikacijama.

U glavnom turniru šesnaest najboljih igralo je sistemom dvostruke eliminacije. Prve su na teren izašle Frančić/Bulović i u napetom susretu izgubile od para Skarlovnik/Pešić. Ni u drugom susretu nisu uspjele upisati pobjedu te su se s dva poraza oprostile od daljnjeg natjecanja. Par Stanković/Varga u prvom je susretu upisao tijesan poraz, da bi u sljedećem susretu pobijedile par Buvinić/Ilić. Napet i dramatičan susret obilježila je ozljeda Inke Varga, no, unatoč ozljedi uspjela je meč privesti kraju. U sljedećem meču djevojke su upisale tijesnu pobjedu 2:1 u setovima, a na putu prema polufinalu stajao im je par Žužek/Špoljarić, koje su ipak bile previsoka prepreka. Usprkos tom porazu trener Ivan Vabec bio je oduševljen nastupom. "Ovo je dosad najbolji plasman naših parova na pojedinačnom natjecanju, a ukupan dojam svih naših parova je vrlo dobar. Ponosim se djevojkama, ne samo zbog rezultata već i pružene igre. Uz to pokazale su karakter, što posebno vrijedi za Inku Varga. Vratila se igri nakon ozljede što zavrjeđuje svaku pohvalu", poručio je Vabec. Masters Ičići u ženskoj konkurenciji osvojile su sjajne hrvatske igračice Sara Radanović i Valentina Vrbanc, a u muškoj slovenski par Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak.

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE

U organizaciji Kluba odbojke na pijesku Opatije nedavno je održano i pojedinačno juniorsko prvenstvo Hrvatske, a KOP Čakovec na natjecanju imao tri para. Iva Hranilović  i Klara Škvorc, koje su samo dan ranije osvojile drugo mjesto na igrama mladih u Splitu, s dva poraza i jednom pobjedom nisu uspjele doći do polufinala. Isti omjer imale su Tija Budiša i Mirjam Varga. No, Ema Frančić i Iva Bulović, svladavale su prepreku po prepreku i s tri sigurne pobjede došle do finala. U finalnom meču je prikazana zanimljiva odbojka na pijesku, a Ema i Iva nastavljaju sjajnom igrom i suvereno osvajaju prvi set. U drugom setu mali pad koncentracije što protivnice vješto koriste i osvajaju drugi, a zatim i treći set. "Sve čestitke našim djevojkama na prikazanoj igri. Sve su cure odigrale solidno, tako da nema mjesta nezadovoljstvu" izjavio je trener Ivan Vabec.

Izvor: tj