Odbojka 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

ODBOJKA NA PIJESKU: Lovac i Sparta pobjednici Preloga

Odbojkašice gradske kavane Lovac i odbojkaši Sparte iz Goričana pobjednici su Otvorenog prvenstva grada Preloga koje je od ponedjeljka do petka održano na lijepo uređenom pjeskaškom terenu u preloškom sportskom parku. Nakon četiri dana igranja po skupinama, u petak, na priločko proščenje, igrana je sama završnica ovog sve masovnijeg turnira.

U ženskoj konkurenciji natjecalo se šest ekipa, a u polufinale su se plasirali GK Lovac, CB Eden, Euroklima I i Euroklima II. U muškoj konkurenciji sudjelovalo je čak 16 ekipa, a polufinala su izborili: Sparta (Goričan), San Sport, Streetbar i otočki Drveni Lagvi.

U prvoj polufinalnoj utakmici kod žena GK Lovac bila je rezultatom od 2:0 bolja od Euroklime I, a finalni susret izborio je i otočki CB Eden koji je istim omjerom nadvisio Euroklimu II. Uslijedila su muška polufinala. Sparta je s 2:0 nadvisila San sport, a Drveni Lagvi istim omjerom ekipu Streetbar. Uslijedile su utakmice za 3. mjesto. Broncu u ženskoj konkurenciji zasluženo su osvojile odbojkašice Euroklime I, pobjedom od 2:0 nad Euroklimom II. U muškoj konkurenciji bilo je znatno više neizvjesnosti. Čakovečki San sport bio je na koncu uspješniji i s konačnih 2:1 stigao do „bronce“.

Velik broj gledatelja nestrpljivo je čekao finalne susrete. U prvom su igrale GK Lovac i CB Eden. Prvi set lako su dobile policajke iz GK Lovac, ali su Otočanke opasno priprijetile u drugom i vodile sve do 11:9 s 4-5 poena razlike. Uslijedio je nalet ekipe GK Lovac, čije su igračice u nastavku bile nezadržive i rutinirano set privele kraju, za konačnih i zasluženih 2:0. U muškom finalu igrali su Sparta i Drveni Lagvi. Spartanci su bili znatno bolji i s konačnih 2:0 zasluženo stigli do trona. Nakon turnira 3 prvoplasirana sastava u obje konkurencije primila su pehare i poklone iznenađenja organizatora. Za pobjednički sastav GK-a Lovac nastupile su Karmen Tomašić, Silvija Špicar, Kristijana Murk, Anita Leskovec i Tea Hertelendi, za srebrni CB Eden Ines Sraka, Antonela Slaviček i Sandra Trstenjak, a za brončanu Euroklimu I Dajana Sabol, Petra Gudlin i Sara Karol. U muškoj konkurenciji, za pobjedničku Spartu nastupili su Ilija Jakšić, David Farkaš, David Vugrinec, Emanuel Varošanec i Filip Farkaš, za drugoplasirane Drvene lagve Zoran Kalšan, Patrik Kalšan i Matej Gorupić, a za trećeplasirani San sport Goran Vuk, Vlado Ninić, Siniša Škvorc, Darko Koprivec i Kristijan Baranašić. O samom natjecanju brinuo je Mario Bauer koji je odlično odsudio sve susrete ovog vrlo dobro organiziranog turnira.

Rajko Kolarek

Snimio Tomislav Horvat

 

 

■ Nakon četiri uspješna odbojkaška turnira u Čukovcu, Čukovečka udruga mladih i ove godine organizira noćni turnir u odbojci na pijesku koji će trajati tri dana  - od 31. srpnja do 2. kolovoza. O terminu početka turnira ekipe će biti obaviještene nakon izvlačenja skupina koje će biti u četvrtak (31. srpnja), u popodnevnim satima. Ekipe možete prijaviti na 099/860-2758 (isključivo SMS, naziv ekipe, kapetan ekipe, kontakt broj, konkurencija - M ili Ž), zaključno do 31. srpnja do 12 sati. Kotizacija za žensku ekipu iznosi 60, a mušku 80 kuna. Najbolje na turniru očekuju novčane nagrade. Provedite ljetne večeri u opuštenoj sportsko-glazbenoj atmosferi i doživite ljeto kakvo zaslužujete uz rashlađena pića, fine lepinje, zabavu i dobru odbojku.

■ Na pješčanom igralištu DG Sporta u Prelogu održat će se drugi po redu turnir u odbojci na pijesku “Porednica Open”, u petak i subotu (8. i 9. kolovoza). Turnir će se igrati u dvije kategorije: u muškoj i ženskoj konkurenciji (3 igrača + 1 rezerva, a moguće su i miješane ekipe). Kotizacija je 100 kuna po ekipi (nagradni fond 2.000 kn). Prijaviti se možete na broju 648-090 ili osobno na recepciji Hotela Panorama.

Izvor: 3092