Odbojka 13.09.2017. 22:55. Zadnja izmjena: 13.09.2017. 22:59.

Završnica kupa Hrvatske

ODBOJKA NA PIJESKU Srebrne medalje za naše djevojke

Ove subote na zagrebačkom Jarunu odigrana je završnica kupa Hrvatske u odbojci na pijesku za muške i ženske ekipe, čime je završena ovogodišnja pjeskaška sezona. Klub odbojke na pijesku Čakovec mimo očekivanja osvojio je drugo mjesto, srebrnim medaljama okitile su se, par Inka Varga / Ema Frančić i Iva Bulović / Mirjam Varga. Finalni meč koji je odlučivao o prvom i drugom mjestu pružio je zanimljivu i kvalitetnu igru, protivice našim igračicama su aktualne klupske prvakinje Hrvatske ekipa Žal iz Pule, u prvom meču igraju Inka Varga i Ema Frančić protiv Petre Božeglav i Dunje Milin, favorizirane Puljanke ostvaruju početnu prednost od 5:2 no nakon toga Inka odličnim servisima pritišče protivnice i rezultat je začas poravnat, od 6:6 igra se poen za poen obostrano borbeno i kvalitetno, u samoj završnici naše propuštaju kontra napad, iskusnije Puljanke su sigurnije i osvajaju prvi set sa 21:18. U drugom setu Inka i Ema borbenom igrom pokušavaju poravnati rezultat no Petra i Dunja dižu svoju igru na višu razinu i ne dozvoljavaju iznenađenje.

U drugom susretu Iva Bulović i Mirjam Varga na drugoj strani mreže imaju Eriku Drviš i Janu Milin, prvi protivnički par, naše impresionirane protivnicama u prvom setu ne uspijevaju povezati svoje redove i set lagano osvajaju Puljanke, no drugi set je druga priča, dobrim početnim udarcima odličnom igrom u polju potpuno ravnopravna igra u kojoj ni jedna ekipa ne ostvaruje značajnu prednost iskustvo i kvaliteta odlučuje u završnici i Erika i Jana osvajaju i drugi set.

Igračice KOP Čakovca na najljepši način završile su ovogodišnju sezonu osvajanjem srebrne medalje u Kupu Hrvatske, tako da pored već osvojene srebrne medalje kadetkinja u klupskom prvenstvu Hrvatske, u klubu mogu samo konstatirati da je ovo jedna od najuspješnijih sezona. Posedno raduje činjenica da su naše igračice među najmlađima, a za svoju igru i borbenost uvijek dobivaju komplimente od stručnjaka koji prate natjecanja.

Izvor: I. Vabec