Odbojka 23.06.2017. 12:21. Zadnja izmjena: 23.06.2017. 12:25.

Turnir

Odbojka na pjesku u Peklenici: Dečki su uzdisali, cure igrale nemilosrdno

Atraktivna odbojka na vrelom pijesku Peklenice igrala se u četvrtak, 22. lipnja na tradicionalnom turniru koji priređuje Odbojkaški klub "Plavi". Došlo je mnoštvo ekipa mješovitog sastava, ne samo iz Peklenice. Prelijepe cure i stasiti dečki, zanemarujući vrelo sunce nad glavama i još vreliji pijesak pod nogama malo su se pravili važni jedni pred drugima i izmjenjivali serve i zaljubljene poglede s jedne na drugu stranu odbojkaške mreže. No, dok su dečki uzdisali, cure su bile koncentrirane i nemilosrdne u ubiranju poena.  Pokazalo se i da ni malo ne rešpektiraju navodnu "mušku superiornost": čak pet ekipa bilo je u sastavu dvije cure - jedan dečko, a i u većinski muškim ekipama cure su sepokazale kao žilavije i izdržljivije pod mrežom.

Oni koji su igrali nisu se mogli sasvim koncentrirati na loptu, publika pak je ugodno smještena u "ložama" pod sjenom krošnji uživala. Nakon svake "tekme" su radili pametni telefoni u kreiranju novih veza bluetooth tehnologijom, potajno, ispod stola, da ne vide baš svi. 

"Motor" manifestacije Jurica Novak je s ekipom iz Odbojkaškog kluba "Plavi" sve besprijekorno organizirao. Nezabilježeno vrućeg lipanjskog dana u Peklenici su svoje umijeće igranja odbojke odmjerile ekipe egzotičnih naziva: "SSSR", "Šteli bi, ali nebremo", "CAWE", "Vatikan",  "Sočni", "Lindachu", "Čudni", "Zadnji čas", "Zapad", "Libero tehničari", "Rafika i sinovi", "Tigri", "Plavuše", "Marof" i "Lagana pjesma".

Prethodne dvije godine, turnir su osvojili "Libero tehničari", a i ove su godine Inka Varga, Patricija Končić i Jurica Novak ("sei so z Peklenice") obranili titulu.