Odbojka 18.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

ODBOJKA: SLAVLJE KADETA I KADETKINJA MLADOSTI

Kadetkinje i kadeti zagrebačke Mladosti okitili su se naslovima prvaka uvjerljivim nastupima na 2. turniru regije-Centar,  kojeg je odličan domaćin bio odbojkaški klub Varaždin. U dvorani na Dravi u nedjelju se okupilo 5 muških(izostao Daruvar) i 7 ženskih kadetskih ekipa. U konkurenciji kadeta odbojkaši Centrometala odigrali su 2 susreta i u oba doživjeli poraze. Protiv zagrebačke Croatie odlično su odigrali prvi set, koji su tijesno izgubili, a u drugom nisu izdržali u istom ritmu. U susretu s Mladostašima nisu imali većih izgleda i zabilježen je poraz u 2 seta. Centrometalovci su na koncu završili na 5. mjestu, prvenstveno zbog nedolaska Daruvara na varaždinski turnir, pa su i Trnje i Varaždin dobili oba susreta bez borbe što je Centrometalovce koštalo bronce. Ipak, veseli podatak da je iz redova Centrometala(izborom trenera) Antonio Stanković proglašen najboljim napadačem turnira.

 

 

Rezultati(kadeti): Centrometal-Croatia 0:2, Varaždin-Trnje 0:2, Mladost-Croatia 2:0, Mladost-Centrometal 2:0, Varaždin-Daruvar 2:0 bb, Trnje-Daruvar 2:0 bb. Poredak:1. Mladost(Zagreb), 2. Croatia(Zagreb), 3. Trnje, 4. Varaždin, 5. CENTROMETAL, 6. Daruvar. Pod vodstvom Aleksandra Kovačića za Centrometal su nastupili: Antonio Stanković, Luka Kregar, Patrik Posedi, Vedran David, Mihael Kregar, Petar Krizman, Hrvoje Novak i Marko Horvat. Kadetkinje Čakovca(u nekompletnom sastavu) odigrale su također 2 susreta i u oba doživjele poraze. Prvo su u 2 seta poražene od zaprešićkog Neba, a potom istim omjerom i od dugoreške Mladosti, te natjecanje završile na 7. poziciji. Naslov prvakinja u kadetskoj konkurenciji osvojile su odbojkašice zagrebačke Mladosti-pobjedom u finalnom susretu nad domaćim Varaždinom, dok je bronca pripala zagrebačkoj ekipi Fortis Volta čije su odbojkašice nadvisile zaprešićko Nebo.

 

Rezultati: Čakovec-Nebo 0:2, Varaždin-Mladost(DR) 2:0, Sisak-Mladost(DR) 2:0, Mladost(DR)-Čakovec 2:0. Polufinale: Mladost(ZG)-Fortis Volta(ZG) 2:0, Varaždin-Nebo 2:0. Za 3. mjesto: Fortis Volta-Nebo 2:1, Mladost(ZG)-Varaždin 2:0. Poredak: 1. Mladost(ZG), 2. Varaždin, 3. Fortis Volta, 4. Nebo, 5. Sisak, 6. Mladost(DR), 7. ČAKOVEC, 8. Bjelovar. Pod vodstvom Ivana Vabeca i Rajka Kolareka za Čakovec su nastupile: Iva Bulović, Ana Novak, Sanda Novak, Marija Rešetar, Laura Majer i Saša Leskovar. Tri prvoplasirana sastava u obje konkurencije primila su pehare i medalje od čelnih ljudi saveza, a dodijeljene su i nagrade najboljim pojedinkama i pojedincima turnira gdje je veliko priznanje u jakoj konkurenciji primio sjajni Centrometalovac Antonio Stanković.

                                                           

Izvor: 3134