Odbojka 16.10.2019. 08:40. Zadnja izmjena: 16.10.2019. 08:41.

1. kolo

ODBOJKA SUPERLIGA – MUŠKARCI: Centrometal izgubio u igri živaca

OK MEDICINAR TRNJE - OKM CENTROMETAL   3:0 

Dvorana Trnsko u Zagrebu , gledatelja 100
Suci Jurčević (Sisak), Kranjc (Karlovac)

Medicinar: Martinko, Jurić, Radoš, Vranješ, Jakovac, Skorin, Pavlović, Rendić, Brčić, Bartol, Cindrić, Lučić (trener Meringer)

Centrometal: Orešković, Vincek, Ivančić, Juras, David, Vuk, Hrvoje i Ivan Novak, Stanković, Lesinger, Zelenika, Jengić, Marciuš (trener Siniša Novak)

Utakmica je počela izjednačeno. Obje momčadi su igrale dobro u napadu. No, dobar servis i blok, pogotovo kod gostiju, nije postojao. Tako je protekao set do završnice u koju se ušlo sa 18:16. Tada su domaći par puta izblokirali, gosti su promašili par napada i set uvjerljivo ide Medicinaru sa 25:18.

Sve se nastavilo isto i u drugom setu u kojem su Zagrepčani brzo došli do pet poena prednosti. Centrometal i dalje u redu igra u napadu, ali obrana i blok uopće ne postoje. Uz to servis je očajan, gosti čak i ne pokušavaju napasti, domaći sve lopte lagano daju svom tehničaru i domaći sigurno dobivaju i drugi set 25:20.

U trećem setu domaći su odličnim servisima poveli 5:1. I kad se činilo da su slomili goste dolazi do preokreta. Zelenika i Orešković osvojili su nekoliko poena u nizu blokom i ubrzo je Centrometal poveo. I dalje su Međimurci vodili te u jednom trenutku imali prednost 19:16. Domaći su se približili, ali je Centrometal došao do dvije set lopte kod 24:22. Nisu ih iskoristili, ušlo se u dugu igru živaca koju su domaći dobili 30:28. Domaćinu je išlo na ruku i to da je trener gostiju iz igre povukao Stankovića na polovici susreta, pa Centrometal u nastavku utakmice u tri rotacije uopće nije imao napad iz zone četiri.Nije ovo bilo dobro izdanje gostiju i na kraju zaslužena pobjeda domaćina.

  • U drugom kolu Centrometal kod kuće igra protiv Splita. Utakmica je na rasporedu u subotu, 19. listopada u dvorani NGC-a Aton u 18 sati.