Odbojka 19.08.2018. 09:33. Zadnja izmjena: 19.08.2018. 09:35.

Nova sezona pred vratima

Odbojkaši Centrometala počeli su s pripremema

Odbojkaši Centrometala počeli su s pripremema za novu sezonu. Prozivka i prvi trening u Macincu bili su u četvrtak, 16. kolovoza na igralištu NK Centrometal. Pozvani su tehničari Gabrijel Ivančić i Marko David, libero igrači Deni Vuk i Vedran David, korektor Dražen Vincek, primači Tomica Posavec, Antonio Juras i Vanja Marciuš, srednjaci Antonio Čičković, Marijan Palinkaš i Ivan Novak. Klub namjerava dovesti još jednog primača i jednog srednjaka. Tim igračima su se od prvog dana priprema priključili i neki igrači iz podmlatka kluba. Momčad će vodi Siniša Novak koje je momčad vodio i u drugom dijelu prošle sezone.

  • Sustav natjecanja - odbojkaši Centrometala koji su prošlu sezonu završili na petom mjestu u Hrvatskoj u novoj sezoni Superlige igrat će u konkurenciji osam momčadi. Tu su uz njih zagrebačka Mladost, kaštelanska Mladost Ribola, Mursa iz Osijeka, Rijeka, Sisak, te novi Superligaši Split i Rovinj. Igra se kao i proteklih sezona, prvi dio dvokružno 14 kola nakon čega se liga dijeli na dva dijela od po četiri momčadi, pa se igraju još šest kola svaki sa svakim. Nakon toga slijedi doigravanje za prvaka. Liga počinje 6. listopada.

Prema prijedlogu koji je jednoglasno usvojila Natjecateljska komisija i koji je prihvatila većina županijskih saveza od sezone 2019./20. muška Superliga bi se trebala proširiti na 12 klubova. To znači da ove sezone nitko ne bi ispao iz Superlige, a priključila bi se četiri kluba Prve lige. To još treba potvrditi Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza.

  • Prijelazni rok - Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza potvrdio je da će termin ljetnog prijelaznog roka biti od 25. kolovoza do 15. rujna 2018. godine.