Odbojka 18.09.2020. 08:18.

Odbojka

Odbojkaši Centrometala u subotu, 19. rujna započinju novu prvoligašku sezonu

Superliga

Odbojkaši Centrometala u subotu, 19. rujna započinju novu prvoligašku sezonu. Protivnik ne može biti teži, radi se o državnim prvacima OK Ribola Kaštela. Utakmica se igra u Kaštel Lukšiću. U mjesec dana momčad je odradila mnogo treninga i odigrala dvije probne utakmice s Kitrom iz Varaždina. U prvom susretu Međimurci su poraženi 3:0, no nakon desetak dana treninga i uigravanja iste momčadi našle su se u petak u Nedelišću gdje je Centrometal pobijedio 3:0. Bitno promijenjena ekipa izgleda mnogo bolje nego prošle sezone, posebno se to odnosi na obranu. Početna postava krenula je s Draženom Vincekom kao korektorom, primači su Antonio Juras i Mislav Lučić, tehničar Matej Martinko, srednjaci Hrvoje Zelenika i Ivan Orešković te libero Deni Vuk. Još su nastupili Ivan Novak, Vanja Marciuš, Marko David, Hrvoje Novak, Filip Jengić i Rene Rihtarec. U zadnjim danima prijelaznog roka odbojkaši Centrometala dobili su dva pojačanja: radi se o igračima koji su prošlu sezonu igrali za zagrebački klub Medicinar Trnje. Matej Martinko igra na poziciji tehničara, a Mislav Lučić na poziciji primača. Prvu utakmicu na domaćem terenu Centrometal će igrati 26. rujna u Atonu u Nedelišću s osječkom Mursom.

Ostale lige

Poznati su termini i protivnici međimurskih klubova koji nastupaju u višim rangovima natjecanja. Tako ŽOK Kaštel iz Pribislavca u 1. B ligi započinje 10. listopada kada gostuje u Ivancu. Plavi iz Peklenice svoju drugu drugoligašku sezonu započinju 10. listopada u Petrinji, a istoga dana počinje i natjecanje drugoligašica: derbi u kojem Nedelišće Elting dočekuje Štrigovu.

Kup regije

U subotu 19. rujna u Atonu od Nedelišću odigrat će se prve službene utakmice u novoj sezoni. Kako nije odigran Kup Međimurja, u subotu će četiri prijavljene ženske ekipe odigrati kvalifikacijski turnir za Kup regije. Od 16 sati, istovremeno na dva terena kup sustavom dvije ekipe Kaštela, Štrigova i Nedelišće Elting odredit će jednog međimurskog predstavnika u Kupu regije - centar. Parovi će se ždrijebom odrediti prije natjecanja. U muškoj konkurenciji našu Županiju predstavljat će Plavi iz Peklenice. Odbojkaši superligaša Centrometala automatski imaju osiguran nastup u osmini finala Kupa Hrvatske gdje će ove sezone biti domaćini.