Odbojka 22.03.2016. 11:28. Zadnja izmjena: 22.03.2016. 12:32.

1. A liga

Odbojkaši Črečana dobrim servisima do četvrtfinala

MLADOST - CENTROMETAL 3:1
(25:21, 25:15, 19:25, 25:23)


Zagreb - Dom odbojke, gledatelja 100, suci: Babić, Adamek (oba Zagreb)
Centrometal: Čičković 6, Marciuš, Kurteš 10, Gotal, Juras, Vuk, Ščerbakov 2, Palinkaš, Posavec, Prlić 26, Bogdanović 17, Prprović 2 (trener Kovačić)

Utakmica zadnjeg kola koja nije imala rezultatski značaj za odbojkaše Centrometala, ali koji su bili u prilici da prvi put odnesu bod ili dva iz Doma odbojke. A nije tako izgledalo do sredine utakmice. U prvom setu odmah su Mladostaši poveli 8:2, prije svega zbog lošeg prijema gostiju. No uspjeli su Centrometalovci sredinom seta doći na dva razlike. Tako se ušlo u završnicu koju domaći ipak odigravaju koncentriranije i sa 25:21 uzimaju taj set. U drugom setu opet loš ulazak Centrometala. Tako su nastavili i dalje, te je Mladost dominantna i sa 25:15 stižu do prednosti od 2:0. Kad je sredinom trećeg seta Mladost povela 12:8 činilo se da je ovo još jedno standardno gostovanje Međimuraca u Domu odbojke. Ali tada slijedi preokret. Dobrim servisima i igrom u napadu stižu do poravnanja kod 13:13, još dodaju gas i lagano dolaze do seta sa 25:19. Nastavio je Centrometal dobro i četvrti set. Mladostaši koliko toliko drže priključak zbog par lošijih prijema gostiju pa Kovačić u igru ponovo ubacuje prvog libera Posavca. U drugom dijelu seta vodio je Centrometal 18:15. No domaći izjednačuju. Kod 20:20 Mladost blokom zaustavlja Kurteša, lopta pada oko crte, domaći suci sude da je lopta unutra. Kurteš je nakon toga toliko dugo protestirao dok nije dobio kazneni poen i tu Mladost prvi put odlazi na dva razlike. Do kraja seta tu prednost zadržavaju za konačnih 25:23. Trebao je Centrometal definitivno bolje i pametnije odigrati tu završnicu.

Kod Centrometala najbolji je bio Prlić s 26 poena. Cijeli susret odigrao je srednjak Prprović, a dobar dio utakmice i drugi libero Vuk. Mladostaši su imali veliku prevagu u blok poenima 18:8 i bolji postotak napada 52%-42%. Centrometal je bio bolji u servis poenima 8:6, te je imao malo bolji prijem.

  • Ovom utakmicom Centrometal je pokazao da se može nositi sa Zagrepčanima i u njihovoj dvorani. Što je jako bitno za doigravanje. A izvjesno je da bi se te momčadi mogle sresti u polufinalu. U regularnom dijelu sezone u međusobnim susretima bili su izjednačeni sa skorom bodova 6:6. Upravo su porazi protiv Međimuraca koštali Mladost pozicije broj jedan prije doigravanja. Sada slijedi gotovo tri tjedna priprema za doigravanje. U četvrtfinalu će Centrometal na Šibenik ili Rovinj, ovisno o tome uspjeli li Šibenik u gostima u zaostaloj utakmici pobijediti Goricu ili ne.
  • Poredak (nakon regularnog dijela lige): 1. Mladost Marina Kaštela, 2. Mladost Zagreb, 3. Međimurje Centrometal, 4. Sisak, 5. Mursa Osijek, 6. Šibenik / Rovinj, 7. Šibenik / Rovinj, 8. Gorica, 9. Rijeka, 10. Karlovac, 11. Varaždin Volley, 12. Borovo Vukovar, 13. Zadar, 14. Split, 15. Čazma, 16. Centurion Pula (odustali od natjecanja).
  • Parovi četvrtfinala: Mladost Marina - Kaštela - Karlovac, Mladost Zagreb - Rijeka, Centrometal - Šibenik / Rovinj, Sisak - Mursa Osijek.